• Около 36% от големите инвеститори притежават крипто активи

    Около 36% от големите инвеститори притежават крипто активи

    Тези цифрии потвърждават тенденция, която наблюдаваме на пазара към по-голям интерес и приемане на цифрови активи като нов инвестиционен клас активи

    Около 36% от големите инвеститори притежават крипто активи

    • Около 36% от институционалните инвеститори в САЩ и Европа притежават крипто активи, показва проучване на Fidelity.
    • Биткойн е най-популярният крипто актив, който притежават и повече от 25% от анкетираните фирми заявиха, че притежават цифровата валута.
    • „Тези резултати потвърждават тенденция, която наблюдаваме на пазара към по-голям интерес и приемане на цифрови активи като нов инвестиционен клас активи“, казва в изявление Том Джесоп, президент на Fidelity Digital Assets.

    Повече от една трета от големите институционални инвеститори притежават крипто активи, а най-популярният е биткойн, показа неотдавнашно проучване.

    Около 36% от институционалните инвеститори в САЩ и Европа притежават крипто активи, показва проучване на 774 фирми, публикувано във вторник от Fidelity Investments. Институционалните инвеститори включват пенсионни фондове, семейни офиси, финансови съветници и хедж фондове.

    В САЩ 27% от инвеститорите заявиха, че притежават криптовалути, в сравнение с 22% преди година, когато Fidelity са изследвали 441 американски фирми. В Европа 45% от анкетираните фирми заявиха, че притежават крипто активи.

    От притежаваните дигитални активи биткойнът е най-популярният, според проучването - повече от 25% от анкетираните казаха, че притежават биткойни, а 11% притежават етериум.

    "Тези резултати потвърждават тенденция, която наблюдаваме на пазара към по-голям интерес и приемане на цифрови активи като нов инвестиционен клас активи", казва в изявление Том Йесоп, президент на Fidelity Digital Assets. „Това е очевидно в развиващия се състав на нашия клиентски тръбопровод, който се простира от местните криптовалути до пенсиите.“

    Тази година биткойнът тръгна нагоре, докато пазарите се разразиха сред пандемията на коронавирус и възобновяват усилията си. Дигиталната валута е натрупала 36% за годината.

    Проучването на Fidelity установи, че най-големите пречки, посочени от фирмите, които все още се колебаят дали да се потопят в криптовалутата, са нестабилността на цените и опасенията относно манипулирането на пазара.

     

    Биткойн етер крипто активи

    Оценка на новината

    0