• Около 36% от големите инвеститори притежават крипто активи

  Около 36% от големите инвеститори притежават крипто активи

  Тези цифрии потвърждават тенденция, която наблюдаваме на пазара към по-голям интерес и приемане на цифрови активи като нов инвестиционен клас активи

  Около 36% от големите инвеститори притежават крипто активи

  • Около 36% от институционалните инвеститори в САЩ и Европа притежават крипто активи, показва проучване на Fidelity.
  • Биткойн е най-популярният крипто актив, който притежават и повече от 25% от анкетираните фирми заявиха, че притежават цифровата валута.
  • „Тези резултати потвърждават тенденция, която наблюдаваме на пазара към по-голям интерес и приемане на цифрови активи като нов инвестиционен клас активи“, казва в изявление Том Джесоп, президент на Fidelity Digital Assets.

  Повече от една трета от големите институционални инвеститори притежават крипто активи, а най-популярният е биткойн, показа неотдавнашно проучване.

  Около 36% от институционалните инвеститори в САЩ и Европа притежават крипто активи, показва проучване на 774 фирми, публикувано във вторник от Fidelity Investments. Институционалните инвеститори включват пенсионни фондове, семейни офиси, финансови съветници и хедж фондове.

  В САЩ 27% от инвеститорите заявиха, че притежават криптовалути, в сравнение с 22% преди година, когато Fidelity са изследвали 441 американски фирми. В Европа 45% от анкетираните фирми заявиха, че притежават крипто активи.

  От притежаваните дигитални активи биткойнът е най-популярният, според проучването - повече от 25% от анкетираните казаха, че притежават биткойни, а 11% притежават етериум.

  "Тези резултати потвърждават тенденция, която наблюдаваме на пазара към по-голям интерес и приемане на цифрови активи като нов инвестиционен клас активи", казва в изявление Том Йесоп, президент на Fidelity Digital Assets. „Това е очевидно в развиващия се състав на нашия клиентски тръбопровод, който се простира от местните криптовалути до пенсиите.“

  Тази година биткойнът тръгна нагоре, докато пазарите се разразиха сред пандемията на коронавирус и възобновяват усилията си. Дигиталната валута е натрупала 36% за годината.

  Проучването на Fidelity установи, че най-големите пречки, посочени от фирмите, които все още се колебаят дали да се потопят в криптовалутата, са нестабилността на цените и опасенията относно манипулирането на пазара.

   

  Биткойн етер крипто активи

  Оценка на новината

  0