• Facebook с визия за собствена криптовалута през 2021-ва

    Facebook с визия за собствена криптовалута през 2021-ва

    Пъвоначално наименувана като Libra - криптовалутната амбиция на Facebook получи остра критика от регулаторите и дори от централните банкери.

    Facebook с визия за собствена криптовалута през 2021-ва

    Във вторник Facebook (FB) получи едногодишно надграждане на ценовата цел от Гугенхайм според очакванията, че мрежата от социални медии ще се възползва от редица странични възможности и по-конкретно - електронна търговия.

    Гигантът в социалните медии също намекна, че усилията му за пускане на криптовалута и дигитален портфейл могат да бъдат реализирани още през следващата година.

    В изследователско допитване до клиентите, анализаторът на Гугенхайм, Майкъл Морис, повиши ценовата си цел до $ 365 от $ 340 и запази рейтинга си за покупка на акции, визирайки „нарастващата търговска активност на платформата и възможността за съобщения“, които заедно сочат към потенциално по-високи от прогнозираните приходи за четвъртото тримесечие.

    Ценовата надстройка дойде, когато Facebook обяви очакваният дебют на собствената си криптовалута насрочен за 2021-ва година, наречена Diem, както и цифров портфейл, наречен Novi, който може да откъсне милиони потребители от традиционните разплащания в брой.

    Пъвоначално наименувана като Libra - криптовалутната амбиция на Facebook получи остра критика от регулаторите и дори от централните банкери, принуждавайки компанията да калибрира усилията си и също така да пусне ребранд.

    Проектиран да бъде управляван от консорциум с нестопанска цел, наречен The Libra Association, планът беше да пусне портфейл, наречен Calibra, който ще позволи на потребителите да изпращат монети с криптовалута един към друг.

    Притесненията на регулаторните органи, включително въздействието на криптовалутата върху финансовата стабилност по въпроси, свързани с неприкосновеността на личния живот и прането на пари през април, накараха консорциума да смени политиката си и да предлага само стабилни монети, подкрепени само от валутата на една държава.

    компании facebook криптовалута

    Оценка на новината

    0