• Възход за биткойна през 2020-та

    Възход за биткойна през 2020-та

    Криптовалутата се увеличи почти четирикратно, надхвърляйки $ 20 000 за първи път.

    Възход за биткойна през 2020-та

    Равносметката за 2020 е, че беше трудна година за повечето бизнеси, но за биткойните се оказа  много благодатна.

    Криптовалутата се увеличи почти четирикратно, надхвърляйки $ 20 000 за първи път, тъй като записваше ръст след ръст. Някои го приветстваха като инфлационен скок в ерата на безпрецедентна щедрост на централната банка. Ветерани от Уолстрийт, от Пол Тюдор Джоунс до Стенли Друкенмилър благословиха биткойна като алтернативен актив. Компании като MicroStrategy Inc. и Square Inc. преместиха парични резерви в крипто в търсене на по-добра възвръщаемост от почти нулевите лихвени проценти.

    Въпреки че нито една от тези причини за закупуване на биткойн не се съчетава с произхода си като алтернатива на другите валути, те сочат към нарастващото приемане на крипто като собствен клас активи. И това кара крипто общността да вземе още една победоносна стъпка в стремежа си за легитимност.

    Това, което се случва в момента - и това се случва по-бързо, отколкото някой би могъл да си представи, е, че биткойнът преминава от крайния езотеричен актив към мейнстрийма“, каза Мат Хуган, главен инвестиционен директор на Bitwise Asset Management.

    ръст Биткойн криптовалута

    Оценка на новината

    5.00