• JPMorgan прогнозира нарастване на цената на Биткойна до $146,000 в дългосрочен план

    JPMorgan прогнозира нарастване на цената на Биткойна до $146,000 в дългосрочен план

    Биткойна може да има потенциал за значителни по-нататъшни печалби в дългосрочен план, тъй като се конкурира със злато за инвестиционни потоци.

    JPMorgan прогнозира нарастване на цената на Биткойна до $146,000 в дългосрочен план

    Биткойна може да има потенциал за значителни по-нататъшни печалби в дългосрочен план, тъй като се конкурира със злато за инвестиционни потоци, според JPMorgan Chase & Co.

    Пазарната капитализация на биткойн от около 575 милиарда долара би трябвало да се увеличи с 4,6 пъти - за теоретична цена на биткойн от 146 000 долара - за да съответства на общата инвестиция на частния сектор в злато чрез борсово търгувани фондове или монети, пишат стратези, водени от Николаос Панигиртцоглу в изявление. Но тази перспектива зависи от нестабилността на биткойна, който се сближава с този на златото, за да насърчи повече институционални инвестиции, процес, който ще отнеме известно време, казаха те.

    Изтласкването на златото като„ алтернативна “валута предполага голямо повишаване на биткойните в дългосрочен план“, написаха стратезите в понеделник. Въпреки това, „сближаването на променливостта между биткойн и златото е малко вероятно да се случи бързо и в нашето съзнание е многогодишен процес. Това предполага, че посочената по-горе теоретична ценова цена на биткойн от $ 146 000 трябва да се разглежда като дългосрочна цел и следователно неустойчива ценова цел за тази година.

    Биткойнът спадна с до 17% в понеделник, и така отбеляза най-големият спад от март насам, след като през уикенда за първи път достигна 34 000 долара. Тези големи промени напомнят за прочутата склонност към нестабилност на най-голямата криптовалута, чиято цена се е увеличила повече от четири пъти през последната година.

    Още институции и известни инвеститори, от Пол Тудор Джоунс до Скот Минерд и Стан Друкенмилер, или са започнали да разпределят средства в биткойни, или са заявили, че са готови да го направят.

    Засега JPMorgan вижда попътни ветрове за най-голямата криптовалута. Биткойнът нарасна с 3,3% до 32 056 долара към 12:40 ч. в Токио, докато по-широкият Bloomberg Galaxy Crypto Index нарасна с около 1,8%.

    ръст Биткойн прогнози JPMorgan

    Оценка на новината

    5.00