• Стратег: Биткойнът е по-вероятно да бъде успешен в дългосрочен план от Ethereum

    Стратег: Биткойнът е по-вероятно да бъде успешен в дългосрочен план от Ethereum

    Една от причините стратегът и инвестиционен гуру - Лин Алден да не инвестира в Ether е, че тя смята мрежата на Ethereum за „недовършен продукт“ в сравнение с Bitcoin.

    Стратег: Биткойнът е по-вероятно да бъде успешен в дългосрочен план от Ethereum

    Една от причините стратегът и инвестиционен гуру - Лин Алден да не инвестира в Ether е, че тя смята мрежата на Ethereum за „недовършен продукт“ в сравнение с Bitcoin.

    Икономическият анализ на Алден за Ethereum, сравнява мрежата от интелигентни договори с реактивния самолет „Конкорд“: функционален, тъй като има „тон интелигентни разработчици, работещи по него“, но малко вероятно да се превърне в икономически устойчив проект в дългосрочен план. Тя проследи някои от основните характеристики на Ethereum като доказателство за нейното твърдение, наричайки случая на използване на много децентрализирани приложения „кръгов и спекулативен“.

    В допълнение, тя каза, че възлите на мрежата са по-склонни да бъдат изложени на риск от централизирана атака. Алдън каза, че регулаторите няма "задължително да свалят Ethereum", но могат ефективно да застрашат употребата му, като затруднят работата на приложенията.

    Алдън обобщи мислите си в Twitter: „Ethereum наистина би могъл да се справи много добре през следващата година по отношение на цената, но докато не трансформира основния си слой, той остава спекулация в развитието, а не завършен / стабилен продукт.

    От друга страна, инвестиционният гуру каза, че Bitcoin (BTC), с фиксираното му предлагане от 21 милиона монети, не е имал "произволната парична политика" на Ethereum и в допълнение към това е имало "културно разделение" между двете мрежи.

    Ethereum привлича повече геймърска култура и експерименти“, каза Алдън, като посочи, че някои от проектите, изградени в мрежата, са довели до провал. „Може би след още 5 години, когато Ethereum 2.0 е на мястото си и функционира с последователна парична политика за цялото това време, може да се счита до голяма степен за завършен проект като Bitcoin. Дотогава е експеримент. "

    В своя анализ на Ethereum тя добави, че предпочита Bitcoin заради „възможността за риск / награда“, твърдейки, че при цялата променливост на цената на валутата е имало „потенциал за ръст.

    Bitcoin не се движи бързо и не чупи нещата, както правят много алтернативни криптовалути, а се движи бавно и има тенденция да се справя добре“, каза тя. „Колкото повече идеи и иновации се появяват в по-широката индустрия на цифровите активи, толкова повече разработчици на Bitcoin трябва да работят за своя протокол и екосистема.

    Bitcoin криптовалути ethereum анализ

    Оценка на новината

    5.00