• Администрацията на Байдън може да бъде приятелски настроена към криптовалутите

    Администрацията на Байдън може да бъде приятелски настроена към криптовалутите

    Изборът на Байдън на Гари Генслер за председател на SEC беше приветстван от крипто общността като чудесна новина.

    Администрацията на Байдън може да бъде приятелски настроена към криптовалутите

    Биткойнът (ръст от 300% през последните 12 месеца), Етерът (ръст от 700% за това време) и други водещи криптовалути са в драматичен ход, движени от институционални инвестиции и изкупуване от големи разплащателни компании - и пламът е привличане на ново внимание към регулирането на криптовалутите.

    Как администрацията на Байдън може да се справи с криптовалутата? Отговорът зависи от това кой член на администрацията проверявате. (Самият президент Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис не казаха почти нищо за криптовалутите.)

    Изборът на Байдън на Гари Генслер за председател на SEC беше приветстван от крипто общността като чудесна новина. Генслер, бивш председател на CFTC (Комисия за търговия със стокови фючърси), е преподавал 12-седмичен курс за криптовалута в MIT Sloan през есента на 2018 г. („Блокчейн и пари“) и е свидетелствал няколко пъти пред Конгреса за криптовалутата.

    По време на изслушването през 2018 г. пред Комитета по земеделие на House, бившият представител на Минесота - Колин Питърсън каза, че криптовалутата „изглежда като схема на Понци“ и попита „Какво стои зад това?“ Генслер отговори: „Всъщност зад златото също няма нищо ... Биткойнът е модерна форма на цифрово злато.“ Точно това биткойнерите искат да чуят, особено след като те настояват за случая с „цифрово злато“, изправен пред критиките, че най-голямата виртуална валута всъщност не се използва като истинска такава, което със сигурност кара Генслер да звучи като подкрепящ криптовалутите.

    бъдеще криптовалути подкрепа Байдън Нова администрация

    Оценка на новината

    0