• Илон Мъск заяви, че е поддръжник на Bitcoin и отново внесе вълнение в цената на най-голямата криптовалута

    Илон Мъск заяви, че е поддръжник на Bitcoin и отново внесе вълнение в цената на най-голямата криптовалута

    Говорейки за социалното аудио приложение Clubhouse, милиардерът каза, че в този момент смята, че „Биткойнът е нещо добро“.

    Илон Мъск заяви, че е поддръжник на Bitcoin и отново внесе вълнение в цената на най-голямата криптовалута

    Илон Мъск отново насади вълнение в цената на Биткойн, след като заяви, че е привърженик на най-голямата криптовалута.

    Говорейки за социалното аудио приложение Clubhouse, милиардерът каза, че в този момент смята, че „Биткойнът е нещо добро“, добавяйки, че е „закъснял за партито“ и е трябвало да купи криптовалутата преди осем години.

    Дигиталната монета скочи до почти 34 500 долара днес, а на 29 януари нарасна с 16% до над 38 000 долара, след като Мъск написа в профила си в Twitter: „#bitcoin“.

    Наскоро криптовалутите бяха потиснати от нестабилното търсене на инвеститори на дребно, оформено онлайн от емисии в Twitter и форуми на Reddit. Dogecoin - дигитална монета на тема Шиба ину (порода кучета), която започна като шега - се включи в топ 10 на криптовалутите по пазарна стойност миналата седмица, преди да спадне  през уикенда.

    В Clubhouse Мъск каза, че няма силен поглед към други криптовалути и че коментарите му за Dogecoin са замислени като шеги, добавяйки, че „най-ироничният резултат би бил Dogecoin да стане валутата на Земята в бъдеще“.

    Биткойнът е спаднал с около 8 000 долара, откакто достигна до рекорден връх от почти 42 000 долара в началото на януари, но остава с повече от 260% ръст за последната година.

    Някои твърдят, че Биткойнът печели по-широка база за инвеститори, тъй като се насочва към златото като хедж за рискове като слабост на долара или по-бърза инфлация. Други виждат несигурен митинг, задвижван предимно от спекулации на върха от прилив на стимули.

    Биткойнът наистина е на път да получи широко приемане от хората с конвенционални финанси“, каза Мъск в коментар за Clubhouse.

    Цифровият актив може да се дължи на „усвояване“, тъй като изкачването му е „по-стръмно от всяко друго финансово нововъведение или балон на активите през последните 50 години“, пише Джон Норманд, стратег от JPMorgan Chase & Co., в изявление от петък.

    Bitcoin криптовалути Илон Мъск Изявление

    Оценка на новината

    5.00