• Критикът на Биткойн, Питър Шиф не смята, че правителствата трябва да регулират Bitcoin

    Критикът на Биткойн, Питър Шиф не смята, че правителствата трябва да регулират Bitcoin

    Според Шиф правителствата няма да имат нужда да регулират Биткойн, защото той непременно ще се провали.

    Критикът на Биткойн, Питър Шиф не смята, че правителствата трябва да регулират Bitcoin

    Гласовитият критик на Биткойн, Питър Шиф, отново се включи в Twitter, за да удари по реномето на най-голямата криптовалута. Но този път главният изпълнителен директор на Euro Pacific Capital не смята, че правителствата трябва да регулират цифровия актив.

    Според Шиф правителствата няма да имат нужда да регулират Биткойн, защото той непременно ще се провали. Той е уверен, че притежателите на Биткойн в крайна сметка ще „загубят много пари“. Шиф побърза да добави, че няма никакви лични предубедености срещу онези, които се впускат в инвестиция с криптовалутата или го използват като запас от стойност.

    Не съм против хората, които купуват или дори се опитват да използват Bitcoin като „магазин за стойност” или средство за размяна. Също така не мисля, че правителството трябва да регулира Биткойните. Просто мисля, че той не работи и че хората, които инвестират, в крайна сметка ще загубят много пари.

    Това не е първият път, когато Шиф критикува Биткойн или пророкува гибелта му. През януари той каза, че да се плаща в Биткойн няма смисъл“ в отговор на Илон Мъск.

    Говорейки за Илон Мъск - най-богатият човек в света изявено подкрепя най-голямата криптовалута. Изпълнителният директор на Tesla (NASDAQ: TSLA) отбеляза вчера, че „Биткойнът е нещо добро“ и той е фен на цифровия актив. Мъск вярва, че Биткойнът е на път да бъде широко приет от финансовите институции. Освен това той разкри, че е закупил актива преди осем години.

    На фона на непрестанните предупреждения на Шиф, институционалните инвеститори продължават да придобиват, инвестират и търгуват с Биткойни.

    Bitcoin критика регулация Илон Мъск Питър Шиф

    Оценка на новината

    0