• Главният инвестиционен директор на Guggenheim прогнозира възможен ръст на Bitcoin до 600 хил. долара

    Главният инвестиционен директор на Guggenheim прогнозира възможен ръст на Bitcoin до 600 хил. долара

    Скот Минерд от Guggenheim прогнозира нова дългосрочна ценова цел за Биткойн.

    Главният инвестиционен директор на Guggenheim прогнозира възможен ръст на Bitcoin до 600 хил. долара

    Скот Минерд от Guggenheim прогнозира нова дългосрочна ценова цел за Биткойн, след като удвои два пъти краткосрочната си цена. Главният инвестиционен директор на компанията (CIO) в интервю за Forbes заяви, че Биткойнът в крайна сметка може да се изкачи до 600 000 долара. Той каза:

    Направихме много фундаментални изследвания и ако вземете предвид предлагането на Биткойн относително толкова, колкото на предлагането на злато в света ще говорим за цени от $ 400 000 до $ 600 000 за Биткойн.

    Минерд обясни, че въпреки че най-голямата криптовалута в крайна сметка не е обезателно сигурно да достигне 600 хил. долара, то според него има със сигурност много място за растеж. Минерд заяви, че цифровият актив е на радара на компанията му от почти десетилетие, но пазарната му капитализация не е достатъчна, за да оправдае огромна инвестиция в него.

    Говорейки за инвестиции, Guggenheim подаде документи пред SEC, за да му позволи да получи експозиция към Биткойн чрез Grayscale още през ноември, обвинявайки неистовото печатане на пари от федералните агенции. Заявката стана активна на 31 януари, което означава, че фирмата вече може да инвестира в Биткойн, както иска.

    Разглеждаме криптовалутата от почти десет години и размерът на пазара просто не беше достатъчно голям, за да оправдае институционалните инвестиции. Тъй като общата пазарна капитализация на Биткойн стана по-голяма, цената от около 10 000 долара започна да изглежда много интересно.

    Минерд все още се придържа към по-ранните си прогнози. Той твърди, че „няма да се изненада“, виждайки корекция от 50%.

    ръст Bitcoin криптовалути прогноза Guggenheim

    Оценка на новината

    0