• Криптовалутата Dogecoin стана осмата най-ценна криптовалута в света

    Криптовалутата Dogecoin стана осмата най-ценна криптовалута в света

    Според агенцията за проследяване на данни - CoinMarketCap, тя е нараснала с повече от 53% за 24-часов период, приключващ в неделя, до пазарна стойност от 10 милиарда долара.

    Криптовалутата Dogecoin стана осмата най-ценна криптовалута в света

    Dogecoin изведнъж скочи до осмата най-ценна криптовалута на планетата в неделя, след като съоснователят на Tesla - Илон Мъск написа в Twitter: „Кой пусна Doge навън?“

    Дигиталната монета достигна най-високата си стойност досега от 8,2 цента на монета в неделя вечерта, съобщи Bloomberg. Предишният му рекорд в края на януари беше 7,8 цента.

    Преди седмица Dogecoin се оценяваше само на 2,5 цента. Според агенцията за проследяване на данни - CoinMarketCap, тя е нараснала с повече от 53% за 24-часов период, приключващ в неделя, до пазарна стойност от 10 милиарда долара.

    Стойността на мащабиране беше последната индикация, че търгуваните стойности не са толкова разумни, колкото търговците на Уолстрийт биха искали обществеността да повярва, след сагата с GameStop.

    Dogecoin стартира през 2013 г. като шега, която подиграва идеята за цифрови валути, но наскоро стана любимецът на социалните медии и спечели изключително мощен тласък от Мъск в редица публикации, набиращи огромна популярност.

    За първи път в края на миналия месец, Dogecoin беше споменат в Twitter повече пъти от Bitcoin за период от 24 часа.

    Изглежда, че Мъск подчертава някои от потенциалните проблеми с влиянието на социалните медии в тежка категория върху стойностите на криптовалутата. Други известни личности също се включват в новата мода, създадена от Мъск, включително рок звездата на KISS - Джийн Симънс.

    Биткойн - истинското “голямо куче” в състезанието на криптовалутите, също отбелязва тенденция за растеж. Той надхвърли рекордните 40 000 долара за монета при търговия в събота, повишавайки общата му стойност до 1,2 трилиона долара, съобщи Bloomberg.

    ръст Bitcoin криптовалути Илон Мъск Dogecoin

    Оценка на новината

    5.00