• Пазарната капитализация на криптовалутите достигна 1.4 трилиона долара

    Пазарната капитализация на криптовалутите достигна 1.4 трилиона долара

    С текущият си ръст крипто пазара задмина Google по капитал.

    Пазарната капитализация на криптовалутите достигна 1.4 трилиона долара

    Пазарите на криптовалути достигнаха значителен етап от развитието си малко след като Tesla Inc. на Илон Мъск официално обяви инвестицията си в Биткойн (BTC).

    За първи път в историята крипто пазарът надмина Google по отношение на пазарната капитализация.

    На 10 февруари общата криптовалутна пазарна капитализация достигна 1,413 трилиона долара, изпреварвайки нивата на пазарната капитализация на акциите на Google клас-А и клас-С. В момента пазарната капитализация на GOOGL и GOOG възлиза на съответно 1,39 трилиона и 1,404 трилиона долара.

    Крипто пазарната капитализация набира скорост на фона на продължаващото крипто рали през тази година, преодолявайки границата от 1 трилион долара в началото на януари.

    Общата криптовалутна пазарна капитализация преди това надмина нивото на пазарната капитализация на Tesla, което възлиза на около 815 милиарда долара. Скоро след като крипто пазарите задминаха Tesla, компанията направи масово съобщение на 8 февруари, докладвайки за 1,5 милиарда долара инвестиция в Биткойн на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ.

    Скока в капитализацията на криптовалутите сега поставя пазара им зад този на Amazon, Microsoft и Apple.

    Преди рекорда, Bitcoin и Ether (ETH) достигнаха нови топ нива над 48 000 и 1800 долара, съответно.

    След официалното преминаване на Tesla към инвестиция в Биткойн, някои от бранша спекулираха, че Apple може да бъде следващият институционален играч, който ще приеме крипто актива.

    ръст пазарна капитализация криптовалути рекорд

    Оценка на новината

    5.00