• Биткойнът може да засили капиталовите потоци

    Биткойнът може да засили капиталовите потоци

    Нарастващите инфлационни очаквания, разхлабените условия на паричната политика и перспективите за фискални стимули също биха могли да дадат премия на антифиатния актив.

    Биткойнът може да засили капиталовите потоци

    Инвестицията на Tesla в биткойн от 1,5 милиарда долара и плановете й да започне да приема популярната криптовалута като форма на плащане, насърчиха нарастването на анти-фиатния актив през последните седмици. Всъщност цифровата валута се е покачила с над 74% за годината и изглежда ще продължи да се набира на фона на разхлабените условия на паричната политика и очакванията за по-нататъшна фискална подкрепа от САЩ.

    Освен това изявлението на Bank of New York Mellon, че ще третира BTC по същия начин като всеки друг финансов актив и ангажиментът на Mastercard да интегрира биткойн в своите платежни мрежи, може допълнително да потвърди криптовалутата като основен актив и да засили притока на капитал в близко бъдеще. 

    Дългосрочната перспектива за биткойн остава откровено възходяща, тъй като цената се проследява категорично над всичките шест пълзящи средни, а показателят MACD нараства до най-високите си нива.

    Дивергенциите както на MACD, така и на RSI в крайна сметка биха могли да насърчат потенциалните продавачи, ако цената падне под 8-EMA (47363).

    Намаляването на нивото от 15 февруари (45730) вероятно предизвиква краткосрочна корекция обратно към бившата подкрепа, обърната към съпротива при януарския връх (41969).

    Отчетът за клиентските настроения на IG показва, че съотношението между търговците /дълги и къси/ е 3,80 към 1. Броят на търговците net-short е с 8,29% по-висок от вчера и с 5,36% по-нисък от миналата седмица.

    Стратези прогнозират спад в цената на биткойна, а комбинацията от текущи настроения и скорошни промени дава допълнително смесено пристрастие към търговията с криптовалутата.

    Биткойн Tesla Мastercard цена BTC

    Оценка на новината

    5.00