• Биткойнът се оттегля от рекордно високо ниво

    Биткойнът се оттегля от рекордно високо ниво

    Преминаването към цифрови валути ще се увеличи с бърз темп през следващите няколко години

    Биткойнът се оттегля от рекордно високо ниво

    Биткойн (BTC-USD) отстъпи в понеделник сутринта, след като достигна нов рекорд през уикенда.

    Той проби 60 000 долара, за да достигне максимума от 61 674 долара в събота. Най-голямата криптовалута в света се оттегли в началото на седмицата, с 4,4% до 57 847,84 долара.

    Спадът на цените се появи на фона на съобщения, че Индия може да забрани криптовалутите като цяло, кoeто потенциално ще отсече един от най-големите пазари в света.

    По данни на Ройтерс, висшите държавни служители в Индия работят по създаването на закон, забраняващ криптовалутите. Според доклада хората могат да бъдат наказани за добив или притежание на криптовалути.

    По-широката криптовалутна екосистема беше в упадък в понеделник сутринта. Криптопазарът е спаднал с 4,5% за 24 часа, според CoinMarketCap.com. Ethereum (ETH-USD), втората по големина криптовалута в света, се търгува с 5,7% по-ниско спрямо долара до 1785,49 долара.

    Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор и основател на финансова консултантска група deVere, заяви, че регулацията вероятно ще се превърне в нарастваща грижа за биткойните и по-широкия пазар на криптовалути.

    "Не можем да избягаме от факта, че биткойнът става все по-важна част от глобалната финансова система", отбеляза той. „С нарастващо господство биткойн и други криптовалути трябва да се придържат към същите стандарти като останалата част от финансовата система, със стабилна, работеща международна рамка.“

     

    ръст Биткойн ethereum

    Оценка на новината

    5.00