• Биткойнът се оттегля от рекордно високо ниво

  Биткойнът се оттегля от рекордно високо ниво

  Преминаването към цифрови валути ще се увеличи с бърз темп през следващите няколко години

  Биткойнът се оттегля от рекордно високо ниво

  Биткойн (BTC-USD) отстъпи в понеделник сутринта, след като достигна нов рекорд през уикенда.

  Той проби 60 000 долара, за да достигне максимума от 61 674 долара в събота. Най-голямата криптовалута в света се оттегли в началото на седмицата, с 4,4% до 57 847,84 долара.

  Спадът на цените се появи на фона на съобщения, че Индия може да забрани криптовалутите като цяло, кoeто потенциално ще отсече един от най-големите пазари в света.

  По данни на Ройтерс, висшите държавни служители в Индия работят по създаването на закон, забраняващ криптовалутите. Според доклада хората могат да бъдат наказани за добив или притежание на криптовалути.

  По-широката криптовалутна екосистема беше в упадък в понеделник сутринта. Криптопазарът е спаднал с 4,5% за 24 часа, според CoinMarketCap.com. Ethereum (ETH-USD), втората по големина криптовалута в света, се търгува с 5,7% по-ниско спрямо долара до 1785,49 долара.

  Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор и основател на финансова консултантска група deVere, заяви, че регулацията вероятно ще се превърне в нарастваща грижа за биткойните и по-широкия пазар на криптовалути.

  "Не можем да избягаме от факта, че биткойнът става все по-важна част от глобалната финансова система", отбеляза той. „С нарастващо господство биткойн и други криптовалути трябва да се придържат към същите стандарти като останалата част от финансовата система, със стабилна, работеща международна рамка.“

   

  ръст Биткойн ethereum

  Оценка на новината

  5.00