• Coinbase: „Бизнесът ще бъде комодитизиран!“

    Coinbase: „Бизнесът ще бъде комодитизиран!“

    Акциите на Coinbase паднаха до рекордно ниско ниво в понеделник.

    Coinbase: „Бизнесът ще бъде комодитизиран!“

    Coinbase (COIN), най-голямата криптовалутна борса в САЩ, е изправена пред предизвикателство, тъй като все повече компании възприемат блокчейн и конкуренцията в обменното пространство се увеличава.

    „Този ​​бизнес ще бъде комодитизиран“, каза Дейвид Трейнър, главен изпълнителен директор на изследователската фирма New Constructs. „Основната цел на блокчейн технологията не е да печели пари за корпорации, а да подобри просперитета на обществото“, добави той. "Мисля, че това е технология за разсейване, която няма да обогати компании като Coinbase. Тя ще направи обратното. А маржовете на Coinbase трябва да бъдат значително намалени."

    Акциите на Coinbase паднаха до рекордно ниско ниво в понеделник, проследявайки спад в биткойните и други основни цени на криптовалутите и продължавайки спада след първия си тримесечен отчет като публична компания миналата седмица. Акциите паднаха с цели 7,7% и достигнаха едва $ 238,37 - падайки под референтната цена от $ 250 на акция за първи път от директното листване на Coinbase миналия месец.

    Въпреки това, дори и с понижението, акциите на Coinbase все още имаха пазарна капитализация от около 50 милиарда долара. Въпреки че тази оценка се е намалила наполовина след директното включване в списъка на Coinbase, тя остава приблизително двойно по-висока от пазарната капитализация на партньорската борсова компания Nasdaq (NDAQ).

    "Смятаме, че оценката остава изключително повишена", каза Трейнър, добавяйки, че вярва, че Coinbase ще бъде справедливо оценена в "най-добрия случай" между 5 и 10 млрд.долара.

    За Трейнър резултатите от приходите на Coinbase за първото тримесечие засилиха, че конкурентите могат да повлияят на бизнеса на Coinbase, като се има предвид зависимостта на компанията от инвеститори на дребно. Приходите от транзакции на дребно на Coinbase възлизат на 1,5 милиарда щатски долара през първите три месеца на годината, което представлява огромното мнозинство от общите приходи от 1,8 милиарда долара през периода. По-голямата част от активите на платформата обаче се държат от институционални инвеститори.

    Други борси за криптовалути, включително Gemini, Bittrex и Binance, също придобиват все по-голяма сила, въпреки че много анализатори предупреждават, че нуждата на тези компании от мащаб може да означава, че таксите за транзакции ще бъдат намалени, за да привлекат нови потребители. Това от своя страна може да навреди на оперативните резултати, които зависят от взетите такси, получени от транзакциите. Главният финансов директор на Coinbase Алесиа Хаас обаче заяви по време на разговора за приходите на компанията миналата седмица, че Coinbase "не е фокусиран върху конкуренцията с таксите".

    Повечето хора, добави Трейнър, не осъзнават, че валутният пазар намалява обема на фондовия пазар. "Но ние никога не говорим за това. Защо? Защото няма печалба. Това, че има голям пазар за нещо, не означава, че трябва да се реализират печалби."

    Други анализатори от Уолстрийт обаче са по-оптимистични по отношение на акциите на Coinbase. Според данните на Bloomberg от понеделник, осем фирми оцениха акциите като Buy, а четири фирми оцениха акциите като Hold.

    Уолстрийт Coinbase фондов пазар

    Оценка на новината

    5.00