• Централния кооперативен съюз с поредно отличие в областта на социалните иновации.

  Централния кооперативен съюз с поредно отличие в областта на социалните иновации.

  Централния кооперативен съюз участва в успешната реализация на множество проекти на национално, европейско и международно ниво.

  Централния кооперативен съюз с поредно отличие в областта на социалните иновации.ЦКС, Businessnews.bg

  За шести пореден път, Министерството на труда и социалната политика връчи наградите в конкурса „Годишна национална награда за социални иновации“.

  Събитието се провежда от 2015 г. и има за цел да поощрява организации, които работят в областта на социалната и солидарна икономика. В таз годишния конкурс взеха участие над 20 социални предприятия  и организации от цялата страна, които се състезаваха в три категории:

  Социални иновации, свързани със заетост;

  Социални иновации, свързани със социално включване и

  Социални иновации, свързани с предоставяне на социални продукти и услуги.

  Първото място в категория „Социални иновации, свързани с предоставяне на социални продукти и услуги“ бе отредено на Централен кооперативен съюз (ЦКС) и кооперативните организации. Проектът е за мобилни търговски обекти за доставка на основни стоки от първа необходимост и мобилни медицински услуги. Това е третата поредна награда, с която Централния кооперативен съюз и кооперативните организации са удостоени в ежегодния конкурс на Министерството на труда и социалната политика.

  Първият етап от проекта, който е с висока добавена социална стойност, стартира през пролетта на 2020 г. и приключи на 22 октомври, когато присъстващите на заседанието на Управителния съвет на ЦКС имаха възможност да разгледат първите мобилни магазини и здравния автомобил. Проектът е насочен към разширяване на кооперативните дейности и предоставяне на повече и по-качествени мобилни услуги за населението в малки, високопланински и труднодостъпни населени места в различни региони на страната. Чрез тях, съюзът и членуващите в него кооперативни организации ще продължат да изпълняват своята социална мисия в различните региони на страната, дори и в условията на продължаващата пандемия.

  Централния кооперативен съюз реализира успешни проекти на национално и международно ниво. Кооперативните организации от системата на ЦКС имат редица осъществени проекти по Програмата за Развитие на селските райони, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и Оперативна програма „Конкурентоспособност“.

   

  ЦКС Централен кооперативен съюз Кооперативни организации кооперативни проекти

  Оценка на новината

  5.00