• Акциите на S&P 500 и Nasdaq поставят рекорди

    Акциите на S&P 500 и Nasdaq поставят рекорди

    Инвеститорите тази седмица ще бъдат фокусирани върху натоварения икономически календар.

    Акциите на S&P 500 и Nasdaq поставят рекорди

    Фондовите фючърси се търгуваха смесено в понеделник сутринта до стабилни почти рекордни нива. Търговците очакват важни икономически данни по-късно тази седмица.

    Договорите за S&P 500 прегърнаха плоската линия, след като индексът на сините чипове завърши рекордно в петък и публикува най-добрата си седмица от февруари насам.

    Фючърсите на Dow бяха по-ниски, а фючърсите на Nasdaq отбелязаха скок. Доходността на касата се търгуваше по-ниска през дългия край на кривата, като референтната 10-годишна доходност на хазната се движеше около 1,51%. Основните криптовалути се успокоиха след плъзгане миналата седмица, и и биткойн (BTC-USD) и ethereum (ETH-USD), двете най-големи криптовалути по пазарна капитализация, всяка от тях напредна.

    Инвеститорите тази седмица ще бъдат фокусирани върху натоварения икономически календар, озаглавен от юнския доклад за работните места в петък. Консенсусните икономисти търсят увеличение на заплатите, за да се ускорят до 700 000 през юни, като равнището на безработица е леко до 5,7%, като тези показатели се подобряват спрямо увеличението на заплатите през май от 559 000 и безработицата от 5,8%.

    Акциите идват тази седмица с инерцията на рекордното покачване през миналата седмица, като S&P 500 и Nasdaq поставят свежи рекорди за всички времена. Това от своя страна дойде, когато търговците обмислиха нова компромисна сделка, постигната по отношение на инфраструктурата в администрацията на Байдън, и перспективите на ФЕД, според които служителите на централните банки ще предприемат мерки за предотвратяване на евентуално по-дълготрайна инфлация с повишаване на лихвите през следващите две години.

    „Най-накрая имаме няколко катализатора, които тласкат този пазар напред“, каза Джей Джейкъбс, старши вицепрезидент и ръководител на изследванията и стратегията в Global X ETFs. "Имахме доста по-малко тенденции през май и началото на юни, но сега имаме ФЕД, който признава инфлацията и дърпа напред увеличението на лихвените проценти, което трябва да се бори."

    Към петък 66 от 103 компании от S&P 500, които са издали насоки за печалба на акция за второто тримесечие, предлагат положителна перспектива, която надхвърля консенсусните оценки, според данните на FactSet. Това би отбелязало най-големия брой компании от S&P 500, предлагащи прогноза за най-висок рейтинг, регистрирана някога в данни от 2006 г. насам.

    Фед Dow Nasdaq Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    5.00