• Кои са най-добрите сезонни сделки за юли?

    Кои са най-добрите сезонни сделки за юли?

    След силния април, последва слабо представяне през май и юни.

    Кои са най-добрите сезонни сделки за юли?

    Навлизаме дълбоко в отпускарския летен сезон, с което идват и някои нови сезонни тенденции, които е добре да имате предвид, когато търгувате и инвестирате на финансовите пазари. Но преди да се насочим към най-интересните сезонни трендове за юли да видим как се представиха сезонните сделки през юни.

    Какво се случи през юни?

    1. Спад на USD/CHF – юни е вторият най-слаб месец за валутната двойка, но този път USD бе подкрепен от ФЕД и USD/CHF поскъпна с над 3% през последния месец.
    2. Сила на суровинните валути – очакванията бяха, че суровинните валути ще продължат да се представят добре през юни, но както вече споменахме ФЕД им развали партито. AUD, NZD и CAD загубиха по над 3% спрямо “зелените пари”.
    3. Юни традиционно е слаб месец за S&P 500, но силен за японския Nikkei 225, но и тук нещата не се получиха, както се очакваше и S&P 500 добави 2,2% към стойността си, докато Nikkei загуби 0,84%.
    4. Силно евро – юни е третият най-силен месец за еврото, но прословутото решение на ФЕД да намекне за затягане на монетарната политика удари и по-тази сделка. EUR/USD падна с около 3%

    Равносметката на сезонните сделки не изглежда добре за втори пореден месец 0 от 4. След силния април, последва слабо представяне през май и юни.

    Все пак да разгледаме някои от най-интересните сезонни тенденции през юли и да видим дали този месец няма да успеем да постигнем по-добро представяне.

     

    Сезонни сделки за юли

    Трябва да отбележим, че сезонните тенденции са лесен за разбиране модел и може да са солиден инструмент в арсенала на трейдърите. Определено е по-добре да ги познавате, отколкото да не ги.

    През юли средната промяна на доларовия индекс за последните 20 години е около 0, което ни дава сигнал, че на Форекс пазара едва ли ще открием много силни сезонни тенденции през летния месец.

    Ето и най-интересните сезонни тенденции за юли.

     

    Добър месец за акции

    Като цяло юли е силен месец за рискови активи като акциите. Има тенденция S&P 500 и FTSE 100 да се представят добре през юли, същото, но в по-малка степен важи и за японския Nikkei 225.

    Средният ръст на S&P 500 през юли е 0,89%. Aмериканският бенчмарк е поскъпнал в 6 поредни години през юли и е нараснал в 8 от последните 10 издания на летния месец.

     

    Вторият най-добър месец за медта

    Средната възвръщаемост на медта през юли за последните 20 години е 1.61%, което прави летния месец втория най-добър в календара за метала. Все пак трябва да имате предвид, че в 11 пъти медта е поскъпвала, докато в 9 е поевтинявала.

     

    Слаб месец за природния газ

    Природният газ е много коментиран напоследък, тъй като осъществи ключов технически пробив на ниво на съпротива. Въпреки това от сезонна гледна точка юли не е най-подходящия момента за подобен бичи импулс.

    Съвсем логично летните месеци не са най-силните за газта, тъй като се използва главно за отопление през зимата. Но потенциален спад в цената може да бъде използван от редица трейдъри като възможност за влизане в дълга позиция при природния газ за зимния сезон.

     

    Източник:https://fxtrading.bg/sezonni-sdelki-za-iuli/

    акции финансови пазари сезонни сделки сезонни трендове

    Оценка на новината

    5.00