• Фючърсите на акции с малко промени по време на ранната търговия

    Фючърсите на акции с малко промени по време на ранната търговия

    Технологичният сектор S&P 500 преодоля отрицателната тенденция.

    Фючърсите на акции с малко промени по време на ранната търговия

    Фючърсите на американските фондови индекси бяха малко променени в ранната сутрешна търговия в сряда.

    Редовната търговия беше на червено, обременена от инфлационните страхове.

    Фючърсните договори, обвързани с Dow Jones Industrial Average, паднаха с 50 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха около плоската линия.

    Dow затвори редовната търговска сесия с 107 пункта или 0,3%. Спадът дойде ден след като Dow затвори рекордно. S&P и Nasdaq Composite достигнаха рекордни рекорди във вторник, преди да върнат тези печалби и в крайна сметка да затворят по-ниско. S&P 500 поевтиня с 0,35%, докато Nasdaq Composite падна с 0,38%.

    Спадът настъпи, след като Министерството на труда заяви, че инфлацията миналия месец е напреднала с най-бързите си темпове от близо 13 години.
    Индексът на потребителските цени е скочил с 5,4% спрямо година по-рано, което е над очакванията за увеличение от 5%, според икономисти, анкетирани от Dow Jones.

    Технологичният сектор S&P 500 преодоля отрицателната тенденция и затвори на нов рекорд за всички времена. Останалите 10 сектора на S&P потънаха, като загубите са водещи от недвижими имоти.

    Стратезите на Уолстрийт са оптимисти за това, че през втората половина на 2021 г., икономиката ще продължи да се възстановява от пандемията Covid-19.

    „След 2020 г., която никога няма да забравим, гледаме напред към втората половина на 2021 г. и дори към 2022 г. с оптимизъм за бъдещето“, каза Бърт Уайт, управляващ директор на LPL и главен инвестиционен директор. "Ние вярваме, че сме в началото на икономическия цикъл и следващата рецесия е потенциално след години."

    UBS повиши целта си за S&P 500 през декември 2021 г. до 4500 във вторник, спрямо предходна прогноза от 4 400. 

    JPMorgan и Goldman Sachs започнаха сезона на печалбите във вторник, като и двете банки победиха прогнозите за горната и долната линия. Bank of America, Citigroup и Wells Fargo са планирани да отчитат печалби преди отварянето на пазара в сряда, както и BlackRock, PNC Financial и Delta.

    Общо 23 компании от S&P 500 ще публикуват тримесечни резултати тази седмица.

    пандемията COVID-19 Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500  Nasdaq 100

    Оценка на новината

    5.00