• Mastercard и Verizon обявяват партньорство за 5G безконтактни плащания

    Mastercard и Verizon обявяват партньорство за 5G безконтактни плащания

    Сътрудничеството има за цел да даде възможност на бизнеса да използва нововъзникващите платежни технологии.

    Mastercard и Verizon обявяват партньорство за 5G безконтактни плащания

    Mastercard и Verizon обявиха партньорство, фокусирано върху 5G безконтактни плащания за потребители, за малкият и среден бизнес.

    Сътрудничеството има за цел да даде възможност на бизнеса да използва нововъзникващите платежни технологии, за да превърне смартфоните в касови апарати, да превърне носимите устройства като часовници като платежни устройства и да улесни безконтактната търговия на дребно, подобна на магазините на Amazon Go.

    „5G ще позволи на малкия и среден бизнес да се справя по-бързо с транзакциите и да се съсредоточи върху това, което те наистина предоставят на клиентите“, каза изпълнителният директор на Verizon Ханс Вестберг. „Можете да използвате 5G, за да създадете по-безпроблемни начини за транзакции с вашите клиенти и да се съсредоточите върху вашия бизнес."

    Партньорството Mastercard-Verizon има за цел допълнително да дигитализира и наруши глобалните потребителски разходи при търговци на дребно и други търговци, които гигантът за плащания изчислява на около 50 трилиона долара годишно. Екипите от Mastercard и Verizon ще бъдат вградени в New York City Tech Hub на Mastercard, работещи по допълнителни приложения за 5G алианса.

    Използването на Internet of Things и Mobile Edge Computing в търговията на дребно са две от допълнителните приложения, които ще бъдат изследвани от екипи в Tech Hub на Mastercard. MEC позволява изчисления в облак и други онлайн възможности в рамките на интернет мрежата.

    „Ние приближаваме изчисляването и съхранението на данни до вас като потребител, което означава, че можете да се възползвате от услугата по-бързо, тя ще бъде по-сигурна, защото е по-близо до вас. Някои данни трябва да са много близки, някои данни могат да бъдат много далеч“, каза Вестберг. „Това може да бъде във всяка индустрия, но много добра употреба е финансовата индустрия, защото транзакциите трябва да бъдат много сигурни.“

    Мибах вярва, че малкият и средният бизнес ще бъдат най-голямата зона за растеж на 5G безконтактни плащания и увеличената изчислителна мощност ще има потенциал за разрастване на бизнеса им.

    „Като собственик на малък бизнес трябва да се състезавате по по-дигитален начин от всякога.", отбеляза изпълнителният директор на Mastercard Майкъл Мибах. „Да приемем, че сте в ресторант, изпробвали сте пикап и сега искате да управлявате бизнеса през двата канала. Това е по-добро преживяване, но в същото време това ще доведе до повече оборот за търговеца, ще доведе до повече оборот за емитираща банка, която издава кредитна карта, както и за нас. "

    „Освен това има по-голям обхват в новите видове плащания“, добави той. „В крайна сметка, по начина, по който гледам на това от нашия бизнес, ние изграждаме дългосрочен пазар, в който да прерастваме.“

    безконтактни плащания Мastercard Verizon 5g

    Оценка на новината

    5.00