• Цифровата банка Revolut се оценява на 33 милиарда долара

  Цифровата банка Revolut се оценява на 33 милиарда долара

  Компанията разчита на експанзията си в нови услуги.

  Цифровата банка Revolut се оценява на 33 милиарда долара

  Британската финтех компания Revolut заяви, че е събрала 800 милиона долара в нов кръг на финансиране, воден от SoftBank и Tiger Global.

  Revolut, който предлага банкови и търговски услуги чрез приложение, сега се оценява на 33 милиарда долара след последния си кръг, шесткратно увеличение спрямо 5,5 милиарда долара, които компанията струва миналата година.

  Последният кръг на финансиране прави Revolut вторият по големина финтех еднорог - частно стартиране на стойност над 1 милиард долара - в Европа, зад гиганта Klarna, който се купува сега и се плаща, според данни на CB Insights. Освен това сега е най-големият финтех в Обединеното кралство, изпреварвайки компанията за плащания Checkout.com.

  Свежите парични средства идват от японския конгломерат SoftBank’s Vision Fund 2 и американския хедж фонд Tiger Global, които колективно притежават по-малко от 5% дял в компанията.

  Revolut ще използва парите за инвестиции в маркетинг, разработване на продукти и международна експанзия, сподели Мико Саловаара, главен финансов директор на Revolut, пред репортери в четвъртък. Фирмата е силно фокусирана върху ускоряване на растежа в САЩ и Индия, добави той.

  Revolut отчита годишни загуби от £ 167,8 милиона ($ 231,9 милиона) през 2020 г., по-големи от £ 106,7 милиона, загубени от компанията през предходната година. Fintech е реализирал 222,1 милиона британски лири приходи през миналата година. Това означава, че новата пазарна стойност на Revolut е над 100 пъти по-голяма от продажбите през 2020 г.

  Компанията разчита на експанзията си в нови услуги като крипто, търговия с акции и бизнес сметки, за да постигне рентабилност в дългосрочен план.

  Softbank Финансиране Revolut Tiger Global

  Оценка на новината

  0