• Aкциите в Хонконг претърпяха големи загуби

    Aкциите в Хонконг претърпяха големи загуби

    Индексът Hang Hang в града падна с 4%

    Aкциите в Хонконг претърпяха големи загуби

    Фондовите фючърси отбелязаха спад в понеделник сутринта, преди напрегнатата седмица на отчетите за печалбите на най-тежките играчи в технологията.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average поевтиняха с 86 пункта, след като паднаха с над 200 по-рано по време на овърнайт сесията. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 също се търгуваха на отрицателна територия.

    Тези спадове дойдоха, тъй като акциите в Хонконг претърпяха големи загуби по време на азиатската търговска сесия в понеделник, като индексът Hang Hang в града падна с 4%.

    Една от най-натоварените седмични доклади за доходите е на палубата, като Tesla го стартира след затварящия звънец. Миналата седмица изпълнителният директор Илон Мъск заяви, че производителят на автомобили вероятно ще започне отново да приема биткойни за покупки на превозни средства.

    Големите технологични гиганти Apple, Alphabet и Microsoft са готови да докладват във вторник, а Google, Facebook и Amazon също ще докладват по-късно през седмицата.

    Сезонът на отчитане за второто тримесечие е по-силен от очакваното, като осигурява подкрепа за акциите, докато те се изкачват обратно на рекордно висока територия.

    До момента 88% от компаниите на S&P 500 са отчели положителна изненада за EPS, според FactSet. Ако 88% е крайният процент, това ще отбележи най-високия процент, откакто FactSet започна да проследява този показател през 2008 г.

    И трите основни средни стойности завършиха на рекордно затварящи се върхове миналата седмица, след като пазарите се сринаха в началото на седмицата поради опасения относно разпространението на делта варианта на Covid-19 и как това би могло да попречи на икономическото възстановяване.

     

    Несигурността за кратко доведе до понижаване на доходността на облигациите и инвеститорите скочиха в технологичните акции. Както облигациите, така и акциите се възстановиха бързо до края на седмицата.

    Също в понеделник, биткойнът скочи над 39 000 долара за първи път от средата на юни, след като настроението се превърна в бичи след неотдавнашна разпродажба, която тласна криптовалутата под 30 000 долара.

    Инвеститорите ще наблюдават двудневната политическа среща на Федералния резерв, започваща във вторник. Очаква се Федералният комитет за отворен пазар и съветът на гуверньорите да излязат с изявление относно позицията на паричната политика в сряда. В четвъртък Министерството на търговията ще докладва данни за БВП за второто тримесечие.

    Tesla Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    5.00