• Фючърсите на Dow паднаха с 200 пункта

    Фючърсите на Dow паднаха с 200 пункта

    Основните средни стойности на акциите в САЩ затвориха редовната сесия в понеделник на рекордно високи стойности.

    Фючърсите на Dow паднаха с 200 пункта

    Фондовите фючърси бяха по-ниски в ранните сутрешни търговия във вторник, преди тримесечните отчети за печалбите на няколко мега-капиталови компании.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average спаднаха с 205 пункта. Фючърсите S&P 500 и Nasdaq 100 също се търгуваха на отрицателна територия.

    Ходовете дойдоха, след като пазарите в Хонг Конг отбелязаха още един ден големи загуби, като индексът Hang Seng спадна с повече от 5%.

    Акциите на Tesla поскъпнаха с около 1% след часове в понеделник след доклад за печалбите за второто тримесечие, по-добър от очакваното. Производителят на електрически превозни средства за първи път реализира тримесечна нетна печалба от 1 милиард долара.

    Основните средни стойности на акциите в САЩ затвориха редовната сесия в понеделник на рекордно високи стойности за всяка петнадесеточна серия от победи.

    Dow спечели 82,76 точки, или 0,24%. S&P 500 също добави 0,24%, а технологичният Nasdaq Composite затвори с 0,03% по-високо.

    Сезонът на печалбите през второто тримесечие продължава с Alphabet, Microsoft и Apple, които трябва да докладват след камбаната във вторник.

    „Изглежда, че ще получим наистина солидни печалби от тези компании и това би трябвало да даде тласък на пазара. Тази година някои от тези имена вече са толкова много, че може би няма да получим голям отскок“, каза Виктория Фернандес, главен пазарен стратег на Crossmark Global Investments.

    Apple може да е най-добрата ви възможност да видите някакво движение, тъй като те са били в по-голяма фаза на консолидация през последните няколко месеца“, добави Фернандес.

    JetBlue, UPS, General Electric и Starbucks също са планирани да публикуват приходи във вторник.

    Двудневната политическа среща на Федералния резерв също трябва да започне във вторник. Инвеститорите очакват прозрения в паричната политика на централната банка.

    Федералният комитет за отворен пазар и съветът на гуверньорите трябва да публикуват изявление след края на срещата в сряда.

    Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    5.00