• Фючърсите на американските борсови индекси паднаха по време на ранните сутрешни търгове

    Фючърсите на американските борсови индекси паднаха по време на ранните сутрешни търгове

    Nasdaq Composite спадна с 1,21%.

    Фючърсите на американските борсови индекси паднаха по време на ранните сутрешни търгове

    Фючърсите на американските борсови индекси паднаха по време на ранните сутрешни търгове в сряда, след като основните средни стойности се отдръпнаха от рекордно високите стойности, като прекъснаха петдневна печеливша серия.

    Фючърсните договори, обвързани с Dow Jones Industrial Average, паднаха със 113 пункта. Фючърсите S&P 500 и Nasdaq 100 също се търгуваха на отрицателна територия.

    По време на редовната търговия S&P поевтиня с 0,47%, докато Dow спадна с 85,79 пункта, или 0,24%.

    По време на минимума за деня бенчмаркът от 30 акции спадна с повече от 260 точки. Nasdaq Composite спадна с 1,21% за най-лошото си ежедневно представяне от 12 май.
    И трите основни средни стойности завършиха сесията в понеделник на рекордно високи нива.

    „Настроеността към риска е на ръба, тъй като натискът продължава в китайските акции“, заявиха от TD Securities за своите клиентите. „Това се случва в неподходящ момент, тъй като пазарите усвояват всеобхватността на страха от растеж“, добави компанията.

    Разпродажбата за азиатските пазари дойде на фона на продължаващите репресии от страна на Пекин върху технологични и образователни компании.

    Множество технически имена с мегакап отчитат тримесечни резултати във вторник, след като пазарът се затвори, включително Apple, която надхвърли прогнозите за най-високите и най-долните линии и заяви, че продажбите на iPhone са скочили с 50% в годината. Google-майка Alphabet също публикува тримесечни резултати, регистрирайки 69% скок в приходите от реклама, докато Microsoft победи печалбите въпреки спад в приходите от подразделението си за Windows.

    Най-натоварената седмица на печалбите продължава в сряда с Pfizer, McDonald’s, Qualcomm, Facebook, Ford и PayPal сред имената на палубата. От компаниите S&P 500, които досега са отчитали тримесечни резултати, 89% са надхвърлили прогнозите за приходите, докато 86% са надхвърлили очакванията за приходи, според данни на Refinitiv.

    Въпреки спада във вторник, основните средни стойности все още са на път да завършат месеца по-високо. S&P е нараснал с 2,4% за юли, докато Nasdaq Composite и Dow са спечелили съответно 1,1% и 1,6%.

    Федералният резерв започна двудневната си среща по паричната политика във вторник. В сряда Федералният комитет по отворения пазар ще публикува изявление, последвано от забележки на председателя Джером Пауъл по време на пресконференция.

    Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    5.00