• Dow се покачи с над 100 точки

    Dow се покачи с над 100 точки

    S&P 500 се повиши с 0,4%.

    Dow се покачи с над 100 точки

    Акциите в САЩ се повишиха до рекордни нива в четвъртък.

    Брутният вътрешен продукт на САЩ за второто тримесечие ускори 6,5% на годишна база, значително по-малко от 8,4% оценката на Dow Jones.

    Междувременно отделна точка от данни показва, че 400 000 души са подали първоначални искове за обезщетения за безработица за седмицата, приключила на 24 юли. Това ниво е почти двойно повече от нормата преди пандемията и над оценката на Dow Jones от 385 000.

    Много инвеститори бяха облекчени, че Федералният резерв не сигнализира за предстоящи планове за обратно набиране на покупки на активи. Председателят на Федералния резерв Джеръм Пауъл предупреди, че въпреки че икономиката напредва към целите си, тя има пътища, преди централната банка действително да коригира своите лесни политики.

    Индустриалната средна стойност на Dow Jones спечели 150 точки, за да постигне рекорд в рамките на деня. Междувременно S&P 500 се повиши с 0,4%, като също достигна нов връх. Технологичният Nasdaq Composite се представя слабо с 0,2% печалба на фона на спад в акциите на Facebook и PayPal.

    PayPal и Facebook спаднаха съответно с 5% и 3%, след като предупредиха за значително забавяне на растежа, тъй като отчитат тримесечни печалби.

    Междувременно акциите на Ford скочиха с близо 4%, след като повишиха перспективите си за 2021 г., като заявиха, че продават повече автомобили, които са по-скъпи, въпреки че пропуснаха оценките на анализаторите за печалбите.

    Основните средни стойности са на път да завършат месеца по-високо, като S&P се покачи с 2,4% за юли. Nasdaq Composite и Dow са нараснали съответно с 1,8% и 1,2%.

    facebook paypal Nasdaq Composite Dow Jones Фючърси на акции

    Оценка на новината

    5.00