• Фючърсите на Nasdaq отбелязаха спад

    Фючърсите на Nasdaq отбелязаха спад

    Amazon потъна с 6,4%.

    Фючърсите на Nasdaq отбелязаха спад

    Фючърсите на фондовите пазари паднаха рано в петък, тъй като докладът за меките печалби от Amazon заплашваше да намали иначе силния месец преди последния ден на търговия през юли.

    Договорите, обвързани с фючърсите на Nasdaq 100, паднаха с 1%, докато тези, обвързани с S&P 500, паднаха с 0,6%, а фючърсите на Dow паднаха със 100 пункта.

    Amazon потъна с 6,4% в търговията преди пускането на пазара, след като отчете първия си тримесечен пропуск на приходите от три години и даде по -слаби насоки. Преместването на акциите на Amazon помогна за претеглянето на фючърсите на Nasdaq 100. Pinterest се понижи още повече, с 21%, след като заяви, че е загубил месечни потребители през трите месеца, приключили на 30 юни.

    Акциите на Procter & Gamble леко се повишиха, след като потребителският гигант надмина прогнозите на анализаторите за тримесечните печалби и приходи. Компанията обаче предупреди, че увеличаването на разходите за стоки може да удари печалбата й през следващата година.

    Акциите на онлайн посредничеството Robinhood започнаха да търгуват на Nasdaq по $ 38 на акция в четвъртък, но акциите в крайна сметка приключиха дебютната си сесия с над 8% по -ниски $ 34.82 за акция. Robinhood отпадна с още 1,5% в търговията на пред -пазара.

    Акциите се повишиха по време на редовната сесия в четвъртък, дори след като Министерството на търговията заяви, че икономическият растеж в САЩ е забавен донякъде през второто тримесечие.

    Индустриалният индекс на Dow Jones набра около 150 точки в четвъртък, след като достигна нов връх в рамките на деня. S&P 500, който също за кратко достигна рекордно високо ниво, завърши деня с 0,4% до 4 419,15.

    Технологичният Nasdaq Composite се представи по-слабо с 0,1% печалба, която се контролира от 4% спад в акциите на Facebook след отчета за приходите на социалната мрежа.

    Тези печалби се добавиха към иначе здравословния месец за Dow, S&P 500 и Nasdaq. Технологично претеглените Nasdaq Composite и Dow са добавили съответно 1,89% и 1,69% през юли, докато широкият S&P 500 е нараснал с 2,83% за същия период. Комуналните услуги, здравеопазването, недвижимите имоти и технологичните акции са довели S&P 500 по-високо за месеца, докато енергията и финансите изостават.

    Положителната сесия в четвъртък дойде въпреки правителствения доклад, който показва, че брутният вътрешен продукт на САЩ през второто тримесечие се е ускорил с 6,5% на годишна база, значително по-малко от прогнозата на Dow Jones от 8,4%.

    Актуализацията на БВП не беше единствената икономическа новина, която Уолстрийт прегледа тази седмица. Много инвеститори бяха облекчени, че Федералният резерв не сигнализира за предстоящи планове за обратно набиране на покупки на активи.

    Председателят на Фед Джером Пауъл в сряда отбеляза, че макар икономиката да е извървяла дълъг път от рецесията на Covid-19, тя все още има начини да извърви, преди централната банка да обмисли коригирането на политиките си за лесни пари.

    Федерален резерв Amazon Rоbіnhооd Nasdaq Composite S&P 500  Procter & Gamble

    Оценка на новината

    5.00