• Технологичните акции се оттеглиха след скока на лихвите

    Технологичните акции се оттеглиха след скока на лихвите

    Dow Jones Industrial Average отбеляза рекордно затваряне в петък.

    Технологичните акции се оттеглиха след скока на лихвите

    Борсовите фючърси се търгуваха по-ниско рано в понеделник, след като Dow Jones Industrial Average отбеляза рекордно затваряне в петък.

    Фючърсите, обвързани с Dow, паднаха със 100 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 бяха частично по -ниски.

    Американските сенатори се събраха отново в неделя, за да работят за приемането на законопроект за инфраструктура за 1 трилион долара, основен политически приоритет на президента Джо Байдън. Очаква се Сенатът да проведе друг ключов процедурен вот в неделя късно и да гласува окончателното приемане във вторник. 

    Ходовете във фючърсната търговия дойдоха, след като Dow се повиши със 144.26 пункта, или 0.4%, затваряйки до исторически връх от 35,208.51. S&P 500 се повиши с 0,17%, за да достигне собствения си рекорд близо 4,436,52. Nasdaq Composite намали тенденцията, спускайки се с 0,4% до 14 835,76. И трите основни индекса завършиха седмицата по -високо и видяха втората си положителна седмица от три.

    Докладът за заетостта на Министерството на труда в петък показва, че американската икономика е добавила 943 000 работни места през юли. Икономистите очакваха 845 000 нови работни места миналия месец, според оценките на Dow Jones. Безработицата спадна до 5.4%, под очакванията от 5.7%.

    „Видяхте, че се създават много повече работни места в тези области, които се отварят отново - ресторанти, хотели, логистика, транспорт“, сподели Лари Адам, главен инвестиционен директор на Raymond James. „Това е добър знак. Мисля, че това поставя по -голяма покупателна способност зад потребителя за напред и мисля, че това в крайна сметка е добро нещо за икономиката."

    Признаците за силно икономическо възстановяване биха могли да подтикнат Федералния резерв да оттегли мерките си за парична подкрепа и да се подготви да започне да свива програмата си за изкупуване на облигации.

    Доходността по еталонната 10-годишна съкровищна бележка скочи до 1.3% след доклада за заетостта, по-добър от очакваното. Десетгодишната доходност това лято се отдръпна значително от върховете си през март, когато се доближи до 1.8%.

    Финансовият сектор доведе печалбите в петък с повишаването на лихвите, увеличавайки перспективите за рентабилност на банките. Промишлените предприятия, търговците на дребно и енергийните запаси също се повишиха, тъй като докладът за силните работни места намали опасенията за икономическото възстановяване.

    Междувременно технологичните акции се оттеглиха след скока на лихвите. Нарастващите лихвени проценти отстъпват стойността на бъдещите печалби и следователно могат да ударят особено силно акциите като имената на технологиите.

    Инвеститорите очакват ключови данни за инфлацията, планирани за публикуване тази седмица. Предвижда се индексът на потребителските цени и индексът на производствените цени да излязат съответно в сряда и четвъртък.

    Компании, включително Tyson Foods, AMC Entertainment, Coinbase, Lordstown Motors, Bumble, Palantir, Disney, Airbnb и DoorDash, ще отчитат тримесечни печалби тази седмица.

    Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0