• Милиардерът Стив Коен залага на 2 дивидентни акции

    Милиардерът Стив Коен залага на 2 дивидентни акции

    Стив Коен направи силни покупки.

    Милиардерът Стив Коен залага на 2 дивидентни акции

    „Годината на COVID“ през 2020 г. беше тежка, пазарите бяха набити, икономиките бяха затворени, а ние все още се възстановяваме. 

    Милиардерът Стив Коен, основател на Point72 Asset Management, пое трудностите. През 2020г. той увеличи активите на своята фирма под управление на повече от 19 милиарда долара и събра лични приходи от 1,4 милиарда долара. Коен използва богатството си, за да финансира своята филантропия, както и покупката си на бейзболния отбор на Ню Йорк Метс. 

    Ще започнем с Enbridge, най-големият дистрибутор на природен газ в Канада и един от гигантите на енергийната индустрия в Северна Америка. Компанията контролира 20% от природния газ на потребителския пазар в САЩ и има 25% пазарен дял в разпространението на суров петрол в Северна Америка.  

    Фирмата на Стив Коен зае нова позиция в Enbridge, купувайки 484 233 акции на компанията. Този залог е на стойност над 18,9 милиона долара при сегашните нива.

    Анализаторите също са ентусиазирани от акциите. Enbridge предлага спортен рейтинг за силна покупка. Средната целева цена е 45.28 долара с потенциал за възход от 16%.

    Вторият избор на Коен, който ще разгледаме, е друга базирана в Канада енергийна компания, Canadian Natural Resources. Тя работи в Алберта и Британска Колумбия, където катранените пясъци произвеждат тежък суров петрол, а планинските региони държат продуктивни находища на природен газ.

    Базирана в Калгари, в сърцето на региона за производство на енергия в Канада, CNQ е един от най-големите производители на въглеводороди в света и включва активи в Северно море и офшорни райони на Западна Африка.

    Фирмата на Коен добави над 411 000 нови акции, което е увеличение от 114% в холдинга. 

    Акциите на CNQ са на цена от 32,3 щатски долара, което дава  средногодишно увеличение от 35%.

    акции businesnews Стив Коен Enbridge CNQ

    Оценка на новината

    5.00