• Фондовите фючърси с малки промени в сутрешната търговия

    Фондовите фючърси с малки промени в сутрешната търговия

    S&P 500 и Nasdaq отбелязаха рекорд.

    Фондовите фючърси с малки промени в сутрешната търговия

    Фючърсите на американските акции бяха стабилни в ранната сутрешна търговия в понеделник, тъй като инвеститорите се подготвиха за последните дни на продажба през август.

    Акциите могат да останат ограничени до излизането на доклада за работните места през август в петък. Икономистите, анкетирани от Dow Jones, очакват през месеца да бъдат открити 750 000 работни места, а безработицата да спадне до 5,2%.

    Досега S&P 500 е нараснал с 2,6% през август. Индустриалният индекс на Dow Jones и Nasdaq Composite се е повишил съответно с 1,5% и 3,1%.

    S&P 500 и Nasdaq Composite затвориха максималните си стойности в петък, тъй като инвеститорите въздъхнаха с облекчение, след като председателят на Федералния резерв Джером Пауъл сигнализира, че свиването на облигациите може да започне тази година, но централната банка не бърза да повишава лихвените проценти.

    Пауъл добави, че централната банка има „много основания да покрие“, за да постигне другата си цел-максимална заетост.

    Инвеститорите сега са съсредоточени върху посоката на акциите за последните месеци на годината.

    S&P 500 се е повишил с повече от 20% през 2021 г., но пазарът също така абсорбира пиковите стимули на политиката, ускоряването на печалби и върховия импулс на отваряне.

    акции S&P Nasdaq Composite businessnews.bg

    Оценка на новината

    0