• Фючърсите на акциите се повишиха

    Фючърсите на акциите се повишиха

    S&P 500 ще завърши седмия пореден месец на рекордно високо ниво.

    Фючърсите на акциите се повишиха

    Борсовите фючърси се повишиха в началото на сутрешната търговия във вторник, тъй като S&P 500 ще завърши седмия пореден месец на рекордно високо ниво по печалби.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average натрупаха 77 пункта, или 0.2%, а на S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуват по-високо с около 0,2%. 

    Вторник отбелязва последния търговски ден на август и основните средни стойности са готови да отбележат стабилни печалби за периода.

    S&P 500 е нараснал с 3% този месец, докато технологичният Nasdaq Composite се е покачил с 4%, на темпо, за да публикува третия си пореден месец подред.

    „Въпреки нарастващите геополитически рискове, опасенията за върховия икономически растеж и Федералният резерв се приближава към намаляване на програмата си за закупуване на активи, непрекъснатото покачване на акциите продължава“, казва Кийт Лернър, главен пазарен стратег в Truist.

    С оттеглянето на отчетния сезон за второто тримесечие, S&P 500 е на път да отчете темп на растеж на печалбата от 95,4%, което би било най-голямото увеличение от четвъртото тримесечие на 2009 г.

    „Вярваме, че все още сме в началото на цикъла и че силният растеж на икономиката и печалбите и относително ниските лихвени проценти до 2022 г. трябва да подкрепят по-високите цени на акциите и да поддържат стоковата борса“, заявиха в бележка стратезите на Wells Fargo.

    Акциите на Zoom поевтиняха с около 10% при предварителната търговия в понеделник, след като софтуерната компания за видеоконференции показа забавяне на растежа на приходите през второто тримесечие.

    Икономистите, анкетирани от Dow Jones, очакват през август да бъдат създадени 750 000 работни места, а безработицата да спадне до 5,2%.

    На политическия фронт Пентагонът заяви, че САЩ са приключили усилията си за евакуация от летището в Кабул, с което всъщност се прекратява най-дългата война в Америка.

    Nasdaq Composite Фючърси на акции S&P 500  businessnews.bg борсовите фючърси

    Оценка на новината

    5.00