• Nasdaq Composite се повиши с 0,3%

    Nasdaq Composite се повиши с 0,3%

    S&P 500 завърши първата търговска сесия за месеца.

    Nasdaq Composite се повиши с 0,3%

    Професионалните фючърси на Dow Jones Industrial Average бяха по-ниски с 40 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуват близо до плоската линия.

    Акциите на ChargePoint, производителят на системи за зареждане на електрически превозни средства, скочиха с повече от 13% в разширената търговия, след като отчетоха звездни тримесечни печалби. 

    Търговецът на дребно за домашни любимци Chewy, фокусиран върху младежта Five Below, отбелязаха спад на акциите съответно с 10% и 9%, след отчитане на тримесечните резултати.

    В редовната търговска сесия Dow спадна с 48,20 пункта, или 0,1%.  Nasdaq Composite се повиши с 0,3% до 15 309,38, достигайки рекордно ниво.

    Запасите от енергия спаднаха през деня, тъй като цените на петрола и газа продължават да растат, след като ураганът Ида прекрати производството и преработката на петрол. Тези загуби бяха компенсирани от печалбите от акции на комунални услуги и недвижими имоти.

    Акциите с малка капитализация направиха по-големи ходове, като индексът Russell 2000 нарасна с 0,6% в сряда след 2,1% ръст през август. 

    Американските компании създадоха по-малко работни места през август, отколкото се очакваше, според данните за частните ведомости на ADP, публикувани в сряда. Това не допринесе за промяната на пазарите на акции, но обърна доходността на облигациите.

    Инвеститорите очакват седмичния първоначален доклад за обезщетенията за безработни в четвъртък и отчета на Министерството на труда за неселскостопанските заплати в петък.

    Производителят на чипове Broadcom ще отчете тримесечните резултати в четвъртък.

     

     

     

     

    Nasdaq Composite Фючърси на акции S&P 500  Russell 2000 businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00