• Актуализации на фондовите пазари

    Актуализации на фондовите пазари

    Фючърсите на фондовете се отклоняват от доклада за работни места през август.

    Актуализации на фондовите пазари

    Фючърсите на акциите бяха в режим на задържане в четвъртък вечерта преди публикуването на августовския доклад на Министерството на труда, който ще предложи най-новия поглед върху състоянието на възстановяването на пазара на труда в САЩ.

    Договорите за S&P 500 поставиха рекорд в рамките на търговския ден в четвъртък.

    Nasdaq също добави рекордно високо ниво, докато Dow завърши серия от загуби от три сесии, за да затвори на зелено.

    Инвеститорите с нетърпение очакват правителствения месечен доклад за заетостта, който вероятно ще покаже по-бавни темпове на увеличаване на работните места на фона на разпространението на варианта Delta миналия месец. 

    Важното за търговците е, че докладът за работните места ще бъде последната основна информация за пазара на труда, която служителите на Федералния резерв ще получат преди следващото си заседание за определяне на политиките по-късно този месец. 

    Членовете на Федералния комитет за отворен пазар сигнализираха, че разглеждат особено внимателно докладите на пазара на труда за признаци дали икономиката се е подобрила достатъчно, за да гарантира по-малко приспособима парична политика.

    „Настройката за акциите е особено уникална, тъй като пазарите продължават да се покачват и продължават да показват голяма устойчивост пред някои отслабващи икономически данни“, каза Дейв Маца, управляващ директор на Direxion.

    Като цяло стратезите до голяма степен остават оптимистични за темповете на икономическото възстановяване на САЩ и фона на вътрешните акции.

    САЩ Dow Nasdaq Фючърси на акции S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    4.00