• Фючърсите на американския индекс на акции се повишиха

    Фючърсите на американския индекс на акции се повишиха

     Най-голямата икономика в света добави само 235 000 работни места през август.

    Фючърсите на американския индекс на акции се повишиха

    Индексът на световните акции на MSCI Inc. нарасна, дори когато пазарите в САЩ бяха затворени за Деня на труда. В Европа индексът Stoxx Europe 600 се повиши, воден от технологичните акции.

    Договорите на S&P 500 се покачиха с 0,2%. Доставчикът на алуминий Norsk Hydro ASA скочи до 13-годишен връх в Осло. 

    Последният доклад за заетостта в САЩ обърка изчисленията на търговците, след като те се подготвиха за съобщение за намаляване на септемврийската среща на Фед.

    „Очакванията за забавяне на намаляването на Фед, както и за нова администрация в Япония подкрепят пазарите на акции“, каза Себастиен Гали, старши макро стратег в Nordea Investment Funds. 

    Алуминият достигна най-високото ниво от повече от десетилетие, тъй като политическите вълнения в Гвинея се опасяваха относно доставките на суровините, необходими за производството на метала. 

    Единица от военните завзе властта и спря конституцията, увеличавайки възможността за прекъсване на доставката на боксити от ключовия световен доставчик.

    Щатският долар се повиши в понеделник за първи път от пет дни. Паричният пазар в държавните ценни книжа беше затворен.

    S&P 500 беше малко променен в петък и доходността на хазната се повиши, тъй като инвеститорите усвоиха разочароващия растеж на заплатите в САЩ.

    Печалбите в Азия бяха ръководени от Япония, където показателят на собствения капитал се повиши до 31-годишен връх при залозите за нова икономическа политика, след като премиерът Йошихиде Суга се оттегли.

    На други места петролът увеличи загубите, след като Саудитска Арабия намали цените на суровия петрол за азиатските купувачи. Биткойн завърши петдневно рали, търгувайки около 51 600 долара на брой.

    EQT AB, най-голямата европейска компания за дялово участие, се срина с 4% в Стокхолм, след като анализаторите от Nordea Bank намалиха препоръките им за продажба на акции.

     

    САЩ Федерален резерв Фючърси на акции S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00