• Борсовите фючърси паднаха във вторник вечерта

    Борсовите фючърси паднаха във вторник вечерта

    Dow Jones Industrial Average и S&P 500 загубиха позиции.

    Борсовите фючърси паднаха във вторник вечерта

    На редовната сесия във вторник Dow Jones Industrial Average и S&P 500 загубиха позиции, но технологичният Nasdaq отклони тенденцията, като публикува пределна печалба.

    Payrolls показаха, че икономиката създава 235 000 нови позиции, и предизвикаха спекулациите, че Комитетът за отворен пазар на Федералния резерв (FOMC) може да промени графика си за намаляване на стимулиращото изкупуване на облигации, което повиши доверието на инвеститорите.

    Това също накара анализаторите да намалят очакванията си за икономиката през останалата година. 

    Goldman Sachs намали прогнозата си за растеж за четвъртото тримесечие, като се позова на „по-труден път напред“ за потребителските разходи в лицето на нарастващите инфекции с COVID-19.

    Докато продължаващата пандемия от COVID-19, подхранвана от варианта  Delta, се очертава на видно място при липсата на работни места, особено заради мекотата в сектора за отдих, гостоприемството, баровете и ресторантьорството, някои анализатори също посочват недостига на работна ръка да забави създаването на работни места. 

    „По отношение на липсата на увеличаване на работните места, макар че не отхвърлям влиянието на Delta върху поведението на потребителите за някои и проблемите с доставките извън Азия поради ограниченията от Covid-19, най-вече обвинявам липсата на работници", каза анализаторът Питър Буквар.

    Тъй като седмицата на търговия се съкрати до Деня на труда, търговците ще следят данните за цените на производителите за намеци за инфлационния натиск, както и края на важен източник на осигуряване за безработица по време на пандемията.

    На милиони американци беше предложена допълнителна подкрепа за безработицата по време на пандемията с увеличени федерални обезщетения. Тези обезщетения обаче изтекоха през уикенда и икономистите смятат, че това ще помогне за укрепване на пазара на труда, страдащ от липса на работници.

    Goldman Sachs Covid-19 Фючърси на акции S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00