• Фючърсите се понижиха в извънработната сесия

    Фючърсите се понижиха в извънработната сесия

    S&P регистрира тридневна серия от загуби.

    Фючърсите се понижиха в извънработната сесия

     

    Фючърсите се понижиха в извънработната сесия в сряда, сочейки към по-ниско отворено ниво на Уолстрийт, като инвеститорите се борят да примирят все още горещия пазар на работните места с икономика, чийто инерционен фактор бе намален от нарастващите инфекции с COVID-19.

    В сряда Dow Jones Industrial Average и S&P 500 Index публикуваха своя трети пореден ден на загуби, а технологичният Nasdaq падна за първи път от миналата седмица. 

    В сряда две съобщения подчертаха как инвеститорите се опитват да калибрират пазара на труда, който очевидно губи инерция, въз основа на възраждането на инфекциите с COVID-19, водени от варианта Delta.

    Икономиката на САЩ "леко се понижи" през август, тъй като нараснаха опасенията за това как подновеният ръст на случаите на коронавирус ще повлияе на икономическото възстановяване, заяви Федералният резерв в сряда в последната си бежова книга.

    Отделно обаче данните на Министерството на труда показват, че свободните работни места са постигнали още един рекорд от серия, като работниците масово напускат работата си и близо 11 милиона позиции са незаети. 

    В четвъртък исковете за безработица, които миналата седмица поставиха ново дъно в ерата на пандемията, ще дадат на пазарите повече информация за мелницата.

    Комитетът за отворен пазар на Федералния резерв (FOMC) може да промени графика си за намаляване на стимулиращото изкупуване на облигации, което подсили доверието на инвеститорите.

    Несигурността накара анализаторите да намалят очакванията за икономиката през останалата година. 

    Goldman Sachs намали прогнозата си за растеж за четвъртото тримесечие, като се позова на "по-труден път напред" за потребителските разходи в лицето на нарастващите инфекции с COVID-19.

    Уолстрийт Nasdaq Фючърси на акции S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    0