• Фючърсите на Dow загубиха 100 точки

    Фючърсите на Dow загубиха 100 точки

    Доходността на 10-годишното съкровище се покачи над 1.61%.

    Фючърсите на Dow загубиха 100 точки

    Фючърсите на борсовите индекси в САЩ се понижиха в началото на търговията в понеделник, след като основните средни стойности публикуваха най-добрата си седмица от месеците на фона на по-силния от очакваното сезон на печалбите.

    Фючърсните договори, обвързани с Dow Jones Industrial Average, загубиха 105 пункта, или 0,3%. Фючърсите на S&P 500 загубиха 0,3%, а фючърсите на Nasdaq 100 - 0,4%.

    Няколко неща разсеяха настроенията в понеделник. През нощта Китай отчете БВП, който разочарова, достигайки 4,9% годишен ръст през третото тримесечие. Това не достига 5,3% ръст, очакван от икономисти, анкетирани от Ройтерс. Индустриалното производство в Китай миналия месец също не отговаря на очакванията.

    А доходността на 10-годишното съкровище се покачи над 1.61% за началото на седмицата. Повишаването на лихвените проценти доведе до известен натиск в технологичните акции на моменти тази година, тъй като инвеститорите се измъкнаха от акциите на растежа и се насочиха към по-ориентирани към стойността имена.

    Акциите на Disney загубиха 1,6% при предварителната търговия, след като Barclays понижи акциите и прогнозира, че ръстът на абонатите за стрийминг ще се забави.

    Но основните средни стойности идват от печеливша седмица поради силните отчети за печалбите и резултатите по -късно тази седмица могат да променят тона обратно към бичи, ако следват същата тенденция. Dow повиши с 382 пункта в петък, завършвайки седмицата с 1,58% печалба за най -добрата си седмица от юни. S&P 500 се повиши с 1,82% миналата седмица за най-добрата си седмица от юли насам, докато Nasdaq Composite отбеляза най-добрата си седмица от края на август, като индексът на тежките технологии добави 2,18%.

    Досега 41 компонента на S&P 500 са отчитали резултати за третото тримесечие, като 80% от тях надминават очакванията за EPS, според данни от FactSet. Като се вземат предвид компаниите, които вече са докладвали, и прогнозите за останалата част, ръстът на печалбата за третото тримесечие ще възлиза на 30%, което е третият най-висок тримесечен темп на растеж за S&P 500 компании от 2010 г., според FactSet.

    В допълнение към по-добрите от очакваните печалби от Goldman Sachs в петък, положителните икономически данни също увеличиха акциите.

    Продажбите на дребно са се увеличили с 0,7% през септември, съобщи Бюрото за преброяване в петък, докато икономистите, анкетирани от Dow Jones, очакваха спад от 0,2%.

    Уолстрийт очакваше забавяне на разходите, но се оказва, че потребителите в САЩ не трябва да се бъркат“, каза Едуард Мойя, старши пазарен анализатор в Oanda.

    Goldman Sachs Уолстрийт Nasdaq Composite S&P 500  Disney

    Оценка на новината

    5.00