• Акциите на Twilio паднаха с 13%

    Акциите на Twilio паднаха с 13%

    Ралито на силния сезон на печалбите започна да отслабва.

    Акциите на Twilio паднаха с 13%

    Фючърсите на акции се повишиха в овърнайт търговията в сряда, след като S&P 500 и Dow Jones Industrial Average паднаха от рекордните си върхове.

    Фючърсите на Dow се повишиха с 21 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха на умерено положителна територия.

    Aкциите на Ford скочиха с повече от 9%, заради печалбите от блокбъстър. Автомобилният производител заяви, че увеличената наличност на полупроводници през тримесечието му е позволила да увеличи производството.

    Акциите на Twilio паднаха с около 13% в търговията след работно време, въпреки спад в печалбите и приходите за третото тримесечие, след като облачната комуникационна платформа прогнозира загуба за четвъртото тримесечие. Ebay също падна с около 5%, поради слабите насоки за приходите за четвъртото тримесечие.

    Инвеститорите очакват първата оценка за годишния ръст на брутния вътрешен продукт за третото тримесечие от Министерството на търговията. Икономисти, анкетирани от Dow Jones, очакваха увеличение от едва 2,8%, тъй като продуктите оставаха блокирани в нормално оживените пристанища, работодателите се бореха да намерят работници и потребители, борещи се с инфлацията.

    В сряда S&P 500 се понижи с 0,5% за първия си ден от три насам, тъй като ралито на силния сезон на печалбите започна да отслабва.

    Основните средни стойности се повишават по отношение на инерцията на печалбите този месец. Индексът S&P 500 нарасна с 5,6% през октомври и публикува най-добрия си месец от ноември 2020 г. Dow се повиши с 4,9% този месец, докато технологичният Nasdaq Composite - с 5,5%.

    Близо 40% от компаниите на S&P 500 са отчели печалби и повече от 80% от тях надминават очакванията на Уолстрийт, според изчисленията на CNBC. Очаква се компаниите от S&P 500 да увеличат печалбата си с около 37,6% през третото тримесечие.

    Уолстрийт Nasdaq Composite Dow Jones S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00