• Акциите на Apple и Amazon паднаха с повече от 3%

    Акциите на Apple и Amazon паднаха с повече от 3%

    Aкциите на големи технологични компании пострадаха след разочароващи отчети за печалбите.

    Акциите на Apple и Amazon паднаха с повече от 3%

    Фючърсите на акции се понижиха в ранната сутрешна търговия в петък, тъй като акциите на големи технологични компании пострадаха след разочароващи отчети за печалбите.

    Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха на отрицателна територия. Фючърсите на Dow Jones Industrial Average бяха със 76 пункта по-ниски.

    Акциите на Amazon паднаха с 4% при продължителна търговия, след като гигантът за електронна търговия силно пропусна очакванията за печалби и приходи за третото тримесечие. Компанията също така издаде разочароващи насоки за критичния празничен период.

    Акциите на Apple също паднаха с повече от 3% в след часове на търговия, след като тримесечните приходи на технологичния гигант не отговаряха на очакванията на фона на по-големи от очакваните ограничения в доставките на iPhone, iPad и Mac.

    Действието през нощта дойде, след като S&P 500 и технологичният Nasdaq Composite затвориха сесията в четвъртък на рекордно високо ниво, след като инвеститорите се отказаха от разочароващите икономически данни.

    Икономиката на САЩ нарасна с темп от 2% на годишна база през третото тримесечие, най-бавното й увеличение от края на рецесията през 2020 г. и липсващи очаквания за растеж от 2,8%.

     

    Фондовият пазар бележи рекорди на фона на солидни печалби. Около половината от S&P 500 отчитат тримесечни резултати и повече от 80% от тях надминават прогнозите за печалбата на анализаторите от Уолстрийт.

    Очаква се компаниите от S&P 500 да увеличат печалбата си с 38,6% на годишна база. И трите основни средни стойности са на път да публикуват печеливша седмица, тяхната четвърта положителна седмица поред.

    Apple Nasdaq Composite S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    0