• Пет неща, които трябва да знаете преди отварянето на фондовия пазар в сряда

    Пет неща, които трябва да знаете преди отварянето на фондовия пазар в сряда

    Ето най-важните новини, тенденции и анализи, от които инвеститорите трябва да започнат своя търговски ден.

    Пет неща, които трябва да знаете преди отварянето на фондовия пазар в сряда

    1. Уолстрийт очаква решение на Фед след друг рекорден ден
    Фючърсите на американските акции бяха малко променени в сряда преди приключването на двудневната среща на Федералния резерв през ноември. Централните банкери почти сигурно ще обявят, че намаляват размера на облигациите, които купуват всеки месец. Изключителните парични политики на ФЕД от ерата на Covid-19 също включват почти нулеви лихвени проценти и инвеститорите ще търсят сигнали кога цената на заема може да се повиши.

    Dow Jones Industrial Average, S&P 500 и Nasdaq във вторник затвориха на рекордни нива за трета поредна сесия.
    ADP съобщи в сряда, че американските компании са добавили много по-добри от очакваното 571 000 работни места през октомври. По време на пандемията ADP не беше страхотен индикатор за правителствения доклад за работните места, който ще бъде публикуван в петък.

    2. Множество големи премаркетни производители: LYFT, BBBY, ZG, CAR
    Lyft
    скочи с около 15% в предмаркета при по-добри от очакваните резултати за третото тримесечие. Zillow падна с повече от 16% в предпазарната търговия, сутринта след като обяви, че ще затвори бизнеса си за покупка на жилища и обръщане. Bed Bath & Beyond се повиши във вторник след обявяване за партньорство с Kroger, но последвалия ръст от над 60% преди пазара вероятно беше подхранван от кратко свиване. В друга възможна история за краткост, Avis падна с около 6% в премаркета, но повече от удвои във вторник след по-добри от очакваните тримесечни резултати и разговори за добавяне на повече електрически превозни средства към своя автопарк.

    3. CVS надминава тримесечните резултати, подсилени от ваксините срещу Covid
    CVS Health в сряда надмина очакванията с печалби и приходи за третото тримесечие. Аптечната верига получи тласък от попълването на повече рецепти и даване на повече ваксини срещу Covid-19. CVS повиши прогнозата си за годината. Преди корекциите обаче тези насоки бяха ревизирани надолу и акциите паднаха с близо 1% на предпазар. Към приключването във вторник акциите на CVS достигнаха 52-седмичен връх и се повишиха с около 33% през 2021 г. Стойността на борсата на компанията беше над 120 милиарда долара.

    4. CDC дава окончателно одобрение на ваксината Pfizer Covid за деца от 5 до 11 години
    Деца на възраст от 5 до 11 години ще могат да получат ваксина срещу Covid-19, след като CDC изчисти дозите на Pfizer за по-малки деца във вторник вечерта, позволявайки на много родители в САЩ да въздъхнат с облекчение. Очаква се ваксинациите за малки деца да започнат незабавно. FDA даде спешно одобрение за изстрелите в петък. Белият дом заяви в понеделник, че е започнал процеса на преместване на 15 милиона дози от фризерите и съоръженията на Pfizer към разпределителните центрове.

    5. Тежка нощ за демократите във Вирджиния и може би Ню Джърси
    Глен Йънгкин, богат републикански бизнесмен, спечели ожесточените избори за губернатор във Вирджиния, побеждавайки мощния играч на Демократическата партия и бивш губернатор Тери Маколиф в надпревара, която привлече внимание на национално ниво, според прогноза на NBC News.

    Демократът Ерик Адамс, бивш капитан на полицията, беше избран за кмет на Ню Йорк. Той ще бъде вторият чернокож кмет на града.

    акции инвеститори Търговия Уолстрийт businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00