• Добре дошли в метавселената: Три акции, които биха могли да се изплатят от нейното развитие

  Добре дошли в метавселената: Три акции, които биха могли да се изплатят от нейното развитие

  Метавселената не е нова концепция, но набира популярност сред по-широка аудитория.

  Добре дошли в метавселената: Три акции, които биха могли да се изплатят от нейното развитие

  Facebook влиза ол-ин в метавселената.

  Компанията се ребрандира миналата седмица като Meta, тъй като се стреми да изгради виртуалната вселена и допълнително да включи виртуална и разширена реалност със социалните медии. Метавселената не е нова концепция, но набира популярност сред по-широка аудитория.

  Тод Гордън, основател на Inside Edge Capital Management, изтъкна Matterport, компания за близо 6 милиарда долара, която е специализирана в 3D заснемане за индустрии като недвижими имоти.

  „Маржовете ще бъдат добри. Това е модел, базиран на абонамент. Половината от приходите тази година идват от абонаментите с iOS и приложението Galaxy. Ръководството казва, че до 2025 г. 80% от приходите ще се генерират от абонамента“, сподели още Гордън.

  Очаква се Matterport да генерира приходи от 118,4 милиона долара тази година, според FactSet. Това трябва да нарасне с близо 56% през 2022 г.

  „Те имат голямо предимство на първия играч. Те имат почти 6 милиона дигитализирани сканирания на сгради и инфраструктури, което се предполага, че е 100 пъти най-близкият конкурент“, добави Гордън.

  Matterport стана публичен чрез SPAC през юли. Акциите се повишиха с повече от 50% през последните три месеца.

  Ева Адос, главен инвестиционен стратег в ERShares, търси мястото за чипове за своя избор.

  „Ние харесваме Nvidia по много причини. Метавселената е една допълнителна причина. Всъщност смятаме, че Nvidia ще бъде следващият трилион долари [акция] след Tesla“, каза Адос по време на същото интервю, визирайки неотдавнашното движение на Tesla над етапа от пазарна капитализация от 1 трилион долара. Nvidia има пазарна капитализация от 660 милиарда долара.

  „Инфраструктурата е ключова за метавселената. Много компании ще го изградят, но повечето от приходите ще бъдат генерирани от компаниите, които предоставят инфраструктурата и това е мястото, където Nvidia идва, защото те вече са лидер в областта на изкуствения интелект, полупроводниковото пространство. Техните чипове и компютърна мощност са ключови за метавселената“, каза тя.

  Nvidia беше най-големият победител в областта на чиповете тази година. Акциите са нараснали със 102% през 2021 г., далеч надхвърляйки печалбата от 28% за полупроводниковия ETF SMH.

  Компанията за онлайн игри е заседнала в търговски диапазон от началото на лятото. Той все още се търгува доста над референтната си цена за директна търговия през март от $45. 

  facebook Nvidia SPAC businessnews.bg Matterport

  Оценка на новината

  0