• Credit Suisse намалява инвестиционното банкиране

    Credit Suisse намалява инвестиционното банкиране

    Credit Suisse обяви и редица промени в организационната си структура.

    Credit Suisse намалява инвестиционното банкиране

    Credit Suisse надмина оценките на анализаторите за третото тримесечие, но получи удар от обвиненията за уреждане на обвинения в корупция в Мозамбик и други правни въпроси.

    Швейцарската банка също така разкри, че очаква да отчете нетна загуба през последното тримесечие на 2021 г. и заяви, че планира да намали своите операции по инвестиционно банкиране.

    Credit Suisse съобщи, че нетният доход, приписван на акционерите, е възлизал на 434 милиона швейцарски франка (476 милиона долара) за третото тримесечие, над прогнозите на анализаторите от 333,8 милиона швейцарски франка според данни на Refinitiv. Резултатите за третото тримесечие обаче са намалели с над 20% спрямо година по-рано.

    Швейцарската банка беше глобена от световните регулатори след корупционен скандал, свързан с риболовната индустрия на риба тон в Мозамбик.

    Credit Suisse също така съобщи, че приходите са се повишили до 5,4 милиарда швейцарски франка през третото тримесечие, от 5,2 милиарда швейцарски франка преди година, и че нейният коефициент CET 1, мярка за платежоспособност на банката, е бил 14,4%, спрямо 13% година по-рано .

    От януари догодина, банката ще намали бизнеса си в инвестиционното банкиране, излизайки от по-голямата част от бизнеса си с основни услуги. Като такъв, той очаква продажбите на акции и приходите от търговия да паднат през следващите месеци. Това идва след редица скандали, свързани с звеното, включително връзката му с рухналия хедж фонд Archegos.

    Подразделението за инвестиционно банкиране на Credit Suisse отбеляза увеличение на приходите с 10% до 2,5 милиарда швейцарски франка. От банката заявиха още, че очакват пазарните обеми да се забавят през следващите седмици, тъй като търговията се успокоява след волатилността, предизвикана от пандемията на коронавирус.

    Банката заяви, че ще отчете загуба през четвъртото тримесечие на тази година поради обезценка от 1,6 милиарда швейцарски франка, свързана с придобиването на инвестиционната компания Donaldson, Lufkin & Jenrette през 2000 г.

    Акциите на швейцарската банка останаха без промяна в ранните часове за търговия в Европа.

    Credit Suisse Archegos businessnews.bg инвестиционно банкиране

    Оценка на новината

    5.00