• Nasdaq Composite отбеляза своята девета поредна положителна сесия

    Nasdaq Composite отбеляза своята девета поредна положителна сесия

    S&P 500 нарасна с 0,4%.

    Nasdaq Composite отбеляза своята девета поредна положителна сесия

    Фондовите фючърси бяха заглушени в ранната сутрешна търговия в петък преди дългоочаквания отчет за работните места през октомври.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха с 24 пункта, докато фючърсите на S&P 500 и фючърсите на Nasdaq 100 се завъртяха над равнината.

    Инвеститорите очакват пускането на октомврийските неселскостопански ведомости за заплати в петък сутринта. Според Dow Jones прогнозите на консенсус изискват добавени 450 000 работни места. Докладът от септември отчита 194 000 допълнителни работни места, далеч по-малко от прогнозните 500 000.

    „Утрешните ведомости за заплати стават още по-значителни, тъй като това е първият пълен месец на наемане след изтичане на федералните увеличени обезщетения за безработица, докато общественото здравеопазване едновременно се подобри и търсенето на работна ръка остава силно“, каза Крис Хюси от Goldman Sachs.

    Редовната търговска сесия в четвъртък показа, че S&P 500 нарасна с 0,4%, за да затвори до рекордно високо ниво в шестия си пореден печеливш ден. Nasdaq Composite отбеляза своята девета поредна положителна сесия, покачвайки се с 0,8% до рекордно затваряне. Dow преодоля тенденцията и се понижи с 33,35 пункта.

    Технологичният сектор води S&P 500 с ръст от 1,5% в четвъртък. Финансите изоставаха със загуба от 1,3%.

    Участниците на пазара усвоиха плана на Федералния резерв да започне да намалява помощта за пандемия до края на ноември, като постави централната банка на път да прекрати програмата си за закупуване на активи до средата на следващата година.

    Инвеститорите също получиха ново четене на пазара на труда в четвъртък, тъй като заявленията за безработица за първи път възлизаха на 269 000 миналата седмица, най-ниският общ брой от ерата на пандемията и по-нисък от очакваното.

    И трите основни средни стойности са на път да завършат седмицата по-високи. Dow се повиши с 0,9% през седмицата, докато S&P 500 е с 1,6% по-висок, а Nasdaq Composite се повиши с 2,9%.

    Nasdaq Composite Dow Jones S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00