• Фючърсите на Dow печелят повече от 100 точки след рекордното затваряне в петък

    Фючърсите на Dow печелят повече от 100 точки след рекордното затваряне в петък

    S&P 500 поскъпна с 0,4% за седмата си поредна печеливша сесия.

    Фючърсите на Dow печелят повече от 100 точки след рекордното затваряне в петък

    Фючърсите на Dow се повишиха в началото на търговията, след като основните индекси на американския пазар достигнаха рекордни върхове в петък след по-добър от очакваното отчет за работните места през октомври.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average поскъпнаха със 121 пункта, или 0,3%. Фючърсите на S&P 500 поскъпнаха с 0,2%, а фючърсите на Nasdaq 100 се търгуваха близо до равнината.

    Движенията в търговията с фючърси дойдоха, след като Камарата на представителите на САЩ късно в петък прие законопроект за инфраструктура за над 1 трилион долара, изпращайки законодателството до президента Джо Байдън за подпис. Пакетът, приет от Сената през август, ще осигури ново финансиране за транспорт, комунални услуги и широколентов достъп, наред с други инфраструктурни проекти.

    Основата на Dow 30 Caterpillar отбеляза, че акциите й се повишиха с около 5% преди пазара, тъй като производителят на строителна техника може да се възползва от пакета за разходи. Производителят на тежко оборудване Deere също получи повишение, като акциите му поскъпнаха с повече от 2%. Vulcan Materials и Nucor добавят повече от 5%.

    Основателят на Tesla Илон Мъск разтърси инвеститорите този уикенд, като попита в анкета в Twitter дали трябва да продаде 10% от акциите си в отговор на политически искания за облагане с нереализирани печалби от дялови участия. Тъй като около 58% от респондентите казаха „да“, акциите на Tesla паднаха с повече от 4% при предмаркетинговата търговия.

    Средните стойности на трите основни американски акции затвориха при рекордно високи стойности в петък, за да се ограничи една печеливша седмица. Dow се повиши с 203,72 пункта, или близо 0,6%, в шестия си пореден ден. S&P 500 поскъпна с 0,4% за седмата си поредна печеливша сесия. Nasdaq Composite добави 0,2%, за да публикува десетата си поредна положителна сесия.

    Ралито дойде, след като отчетът за работните места през октомври беше по-добър, отколкото очакваха икономистите. Според Министерството на труда щатските ведомости са добавили 531 000 работни места миналия месец. Докладът от петък също ревизира нагоре числата на заплатите за септември и август.

    Федералният резерв по-рано миналата седмица обяви план да започне да намалява икономическата си помощ от ерата на пандемията до края на ноември, като постави централната банка на път да прекрати програмата си за закупуване на активи до средата на следващата година.

    Компании, включително PayPal, Palantir и Disney, отчитат тримесечните печалби тази седмица.

    Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00