• Акциите на NVIDIA се повишиха с повече от 4%

    Акциите на NVIDIA се повишиха с повече от 4%

    Dow Jones Industrial Average се понижи с около 43 пункта.

    Акциите на NVIDIA се повишиха с повече от 4%

    Американските акции бяха разнопосочни във вторник, след като основните средни стойности затвориха до рекорди, тъй като инвеститорите усвоиха новите данни за инфлацията.

    Dow Jones Industrial Average се понижи с около 43 пункта, или 0,1%. S&P 500 се търгува с 0,1%, а Nasdaq Composite добави 0,3%.

    Цените на едро скочиха с 8,6% през октомври в сравнение с преди година, най-горещият годишен темп за последните близо 11 години, съобщи Министерството на труда във вторник. Индексът на цените на производител през октомври се повиши с 0,6% на месец, в съответствие с консенсусната оценка на Dow Jones. Отчитането измерва разходите за произведени стоки при крайно търсене.

    Инвеститорите очакват публикуването на индекса на потребителските цени, което е ключово показание за инфлацията. Индексът на потребителските цени също се очаква да покаже 0,6% скок в сравнение с предходния месец.

    Акциите на GE се покачиха с около 6%, след като индустриалният гигант обяви, че ще се раздели на три публични компании, фокусирани върху авиацията, здравеопазването и енергетиката.

    Акциите на NVIDIA се повишиха с повече от 4%, след като компанията заяви, че обединява усилията си с няколко компании за самоуправляващи се сензори за системи за безопасност, които автомобилните производители ще могат да внедрят веднага след 2024 г.

    И трите основни средни стойности се покачиха до нови връхни стойности в редовната търговска сесия в понеделник, която отбеляза 64-то рекордно приключване на S&P 500 за годината.

     

    Акциите, свързани с инфраструктурата, бяха сред най-големите печеливши в понеделник, след като Камарата на представителите прие разходния пакет в петък вечерта. Материалите бяха най-добре представящата се група S&P, нараствайки с 1,23%, докато индустриалният сектор затвори рекордно.

    „Приемането на законопроекта за традиционната инфраструктура е силно положително за икономиката и за пазарите, тъй като би трябвало да доведе до положителна възвръщаемост на инвестициите за страната“, каза Крис Закарели, главен инвестиционен директор в Independent Advisor Alliance. „Инфраструктурата е един от онези разходи, които наистина са инвестиция – с очаквана положителна възвръщаемост на изразходваните пари – за разлика от чистия разход, с относително малък шанс за връщане на парите“, добави той.

    Силните резултати от печалбите също подкрепиха акциите да се движат към нови върхове. До вторник сутринта 459 компании от S&P 500 са докладвали тримесечни резултати, като 81% надминават прогнозите за печалбата.

    „С приключването на сезона на печалбите за третото тримесечие икономическите данни и напредъкът в повторното отваряне на икономиката ще придобият все по-голямо значение във фокуса на инвеститорите от тук до края на годината“, отбеляза Джон Столцфус, главен инвестиционен стратег в Oppenheimer Asset Management.

    Dow Nasdaq Composite S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00