• Фючърсите на S&P 500 паднаха с 11 пункта

  Фючърсите на S&P 500 паднаха с 11 пункта

  При редовна търговия във вторник Dow загуби около 0,3%.

  Фючърсите на S&P 500 паднаха с 11 пункта

  Фючърсите на акции в САЩ се понижиха в началото на сряда, тъй като инвеститорите очакват ключови данни, които ще бъдат следващият голям индикатор за това колко се ускорява натиска на растящите цени.

  Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се понижиха със 70 пункта. Фючърсите на S&P 500 паднаха с 11 пункта, а фючърсите на Nasdaq 100 паднаха с 57 пункта.

  Инвеститорите затаяват дъх за последното показание на индекса на потребителските цени, което Министерството на труда ще съобщи в сряда преди камбана. Икономистите, анкетирани от Dow Jones, очакват увеличение от 0,6% или ръст от 5,9% спрямо предходната година, което би било най-много от 30 години. Те очакват основният CPI, който изключва храната и енергията, да се е повишил с 0,4%, или 4,3% на годишна база.

  Тъй като четвъртък е правителствен празник поради отбелязването на Деня на ветераните, отделът също така ще публикува седмичните си молби за безработица ден по-рано от обикновено. Оценката на Dow Jones е за 265 000 заявления за първи път за осигуряване за безработица, което би отбелязало ново дъно от ерата на пандемията.

  При редовна търговия във вторник Dow загуби около 0,3% до 36 319,98. S&P 500 падна с 0,4%, прекъсвайки осемдневна серия от победи, а Nasdaq Composite падна с 0,6%.

  Акциите на Tesla се повишиха с 1,1% при предпазарна търговия, ден след като приключиха с близо 12% по-ниски, което удължи загубите от понеделник.

  Във вторник сутринта Министерството на труда отчете увеличение от 0,6% на индекса на цените на производител през октомври, което е в съответствие с консенсусната оценка на Dow Jones. Цените на едро скочиха с 8,6% през октомври в сравнение с година по-рано, но това е най-горещият годишен темп от почти 11 години.

  Сезонът на печалбите продължава да е силен, като повечето от компаниите от S&P 500 вече са докладвали по-добри оценки. Disney, Affirm, Bumble и The Honest Company трябва да докладват в сряда след камбаната.

  Tesla Nasdaq Composite Фючърси на акции S&P 500  businessnews businessnews.bg

  Оценка на новината

  5.00