• Ранната сутрешна търговия в четвъртък бе белязана от разпродажба

  Ранната сутрешна търговия в четвъртък бе белязана от разпродажба

  Фючърсите на Dow се покачиха само с 4 пункта.

  Ранната сутрешна търговия в четвъртък бе белязана от разпродажба

  Фючърсите на американските акции бяха малко променени в ранната сутрешна търговия в четвъртък след разпродажба, предизвикана от технологиите на Уолстрийт.

  Фючърсите на Dow се покачиха само с 4 пункта. Фючърсите на S&P 500 и фючърсите на Nasdaq 100 се движеха в умерено положителна територия.

  Акциите на Disney паднаха с повече от 4% в търговията след работно време, след като медийният гигант пропусна горната и долната част на тримесечните си резултати. Абонатите на Disney+ също нямаха приблизителни оценки.

  Основните средни стойности се понижиха в сряда, след като горещ доклад за инфлацията повиши доходността на облигациите. Повишаването на доходността особено натисна растежа на пазара.

  Индустриалният индекс Dow Jones загуби 240 точки, намален с приблизително 3% загуби в Salesforce и Nike. S&P 500 падна с 0,8%. Nasdaq Composite беше относително по-слабо представящ се, като се понижи с 1,7%, докато Meta Platforms на Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Microsoft и Alphabet, родител на Google, затвориха по-ниско.

  Показателят Russell 2000 с малка капитализация се понижи с 1,6% в сряда.

  Данните за постоянната инфлация бяха публикувани в сряда. Индексът на потребителските цени, който представлява кошница от продукти, вариращи от бензин и здравеопазване до хранителни стоки и наеми, се повиши с 6,2% през октомври в сравнение с миналата година, достигайки най-високото си ниво от три десетилетия. На месечна база ИПЦ нараства с 0,9% спрямо прогнозата от 0,6%.

  „Инфлацията остава упорито висока, за изненада на мнозина, които очакваха цените да се върнат на земята по-рано“, каза Райън Детрик, главен пазарен стратег на LPL Financial. „Истината е, че не можете да затворите икономика от 20 трилиона долара и да не почувствате някои удари, когато тя се рестартира, но се надяваме, че проблемите с веригата за доставки ще се разрешат през следващите тримесечия и инфлацията също трябва да се успокои."

  След данните за CPI търговците повишиха очакванията си за това кога ще се случи първото повишаване на лихвите на Фед. Пазарът на фючърсните фондове на Фед сега вижда по-големи шансове за първото пълно повишаване на лихвите на централната банка през юли 2022 г.

  Dow Jones Фючърси на акции S&P 500  Nasdaq 100 businessnews.bg

  Оценка на новината

  5.00