• Фондовите фючърси с малки промени в сутрешната търговия

    Фондовите фючърси с малки промени в сутрешната търговия

    След натоварена седмица с печалби и публикуване на икономически данни, петъкът е сравнително лек за инвеститорите. 

    Фондовите фючърси с малки промени в сутрешната търговия

    Уолстрийт ще приключи седмицата с положителна нотка след исторически доклад за инфлацията.

    Фючърсните договори, обвързани с Dow Jones Industrial Average, се покачиха с 24 пункта. Тези за S&P 500 и Nasdaq 100 се движеха в умерено положителна територия.

    Движението във фючърсите идва, след като фондовият пазар изглежда издържа най-горещия отчет за инфлацията от 30 години в сряда. Основните индекси са на път да прекъснат петседмични печеливши серии, но все още са на поразително разстояние от последните си рекорди.

    Ранди Фредерик, управляващ директор на търговията и деривати на Центъра за финансови изследвания Schwab, каза, че сравненията на годишна база с необичайна 2020 г. и нарастващите заплати може да са повлияли на реакцията на доклада за инфлацията и биха могли да позволят на Федералния резерв да поддържа своята акомодационна позиция, по-дълга, отколкото предполага само покачването на цените.

    „Големите цифри получават големи заглавия и да, цените са по-високи, но имате и увеличения на заплатите, които са почти до същата сума като инфлацията. Така че инфлацията определено е реална, но въздействието не е толкова сериозно, колкото хората си мислят“, каза Фредерик.

    Докладът за инфлацията беше последното усложнение от икономическите данни, които инвеститорите трябваше да преборят през последните седмици, като някои професионални инвеститори гледаха оптимистично към 2022 г.

    „Просто мисля, че вероятно сме стигнали до множество прекъсвания на веригата за доставки и мисля, че пазарът на труда ще се освободи малко, както видяхме с доклада за работните места миналия петък“, каза Брент Шуте, главен инвестиционен стратег в Northwestern.

    Тази седмица се наблюдава по-драматично действие на пазара на облигации, където отчетът за инфлацията доведе до рязък обрат заради скорошния спад на доходността на 10-годишните облигации в сряда. Пазарът на облигации беше затворен в четвъртък за Деня на ветераните.

    В четвъртък високотехнологичният Nasdaq Composite се повиши с 0,5%, докато S&P 500 се повиши малко. Dow падна с близо 160 точки, увлечен от спада на печалбите на Disney.

    До четвъртък Dow се понижи с 1,1% за седмицата, докато S&P 500 и Nasdaq са надолу съответно с 1% и 1,7%.

    Dow Jones S&P 500  Nasdaq 100 businessnews.bg

    Оценка на новината

    0