• Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се понижиха със 7 пункта

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се понижиха със 7 пункта

    Nasdaq Composite се повиши с 0,76%.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се понижиха със 7 пункта

    Фючърсите на акции бяха малко променени в ранната сутрешна търговия в сряда преди отчетите за печалбите от големи търговци на дребно Target и Lowe's.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се понижиха със 7 пункта, докато тези на S&P 500 и Nasdaq 100 отбелязаха леки промени.

    Движенията в търговията с фючърси идват, след като свежите икономически данни и корпоративните печалби сигнализират, че потребителите в САЩ увеличават разходите въпреки растящите цени.

    Dow добави 54,77 пункта, или 0,15%. S&P 500 поскъпна с 0,39%, а Nasdaq Composite се повиши с 0,76%.

    Продажбите на дребно нараснаха с 1,7% през октомври, съобщи Министерството на търговията във вторник, по-бързо, отколкото очакваха икономистите. Цифрата измерва колко потребителите харчат за стоки в редица категории.

    Силните тримесечни резултати от Home Depot също повишиха настроенията на инвеститорите във вторник. Търговецът на дребно за подобряване на дома доведе до печалба на Dow, след като печалбите надхвърлиха оценките на анализаторите. Walmart също отчете по-добри от очакваното резултати, въпреки че акциите му се понижиха.

    „Акциите в САЩ се повишиха, след като впечатляващ отчет за продажбите на дребно, солидни данни за промишленото производство и печалбите на дребно показаха, че потребителят се справя с текущите увеличения на цените. Всички признаци сочат към много силен празничен сезон за търговците на дребно и това би трябвало да помогне за продължаването на изпращането на запасите на по-високи нива“, отбеляза Едуард Моя, старши пазарен анализатор в Oanda.

    Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00