• S&P 500 отбелязва печеливша седмица

    S&P 500 отбелязва печеливша седмица

    Компаниите от S&P 500 са на път да увеличат печалбата си с 41,5% на годишна база.

    S&P 500 отбелязва печеливша седмица

    Фондовите фючърси нараснаха в началото на търговията в петък, тъй като S&P 500 се стреми да публикува печеливша седмица.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се покачиха със 124 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 нараснаха съответно с 0,33% и 0,41%.

    Ралито на пазара изглежда се забави малко близо до рекордните нива дори на фона на силните корпоративни печалби. И Macy's, и Kohl's опровергаха предишните оценки на анализаторите в своите тримесечни отчети за печалбите в четвъртък.

    Досега тази седмица, сините чипове Dow се понижават с 0,6%, с темп за втора поредна отрицателна седмица. S&P 500 и технологичният Nasdaq Composite се насочват към скромни печалби, съответно с 0,5% и 0,8% тази седмица. S&P 500 е на път за шеста положителна седмица от седем, като е с 0,3% под най-високото си ниво за всички времена.

    Повече от 90% от компаниите от S&P 500 са представили финансовите си резултати за третото тримесечие, а над 80% от тях са отчели по-добри печалби от очакванията на Street, според Refinitiv. Компаниите от S&P 500 са на път да увеличат печалбата си с 41,5% на годишна база.

    „По-добри от очакваните печалби беше името на играта тази седмица за пазара“, Майк Лоуенгарт, управляващ директор на инвестиционната стратегия в E-Trade Financial. „Въпреки че инвеститорите може да са влезли в сезона на печалбите с известно трепет, има някои ясни признаци, че потребителите са устойчиви и корпоративните баланси са силни въпреки ценовия натиск."

    В четвъртък инвеститорите усвоиха данните за заявленията за безработни в САЩ, които повече или по-малко отговаряха на очакванията. Първоначалните заявки за осигуровки за безработица спаднаха леко до 268 000 за седмицата, приключваща на 13 ноември, най-ниското ниво от март 2020 г. и седми пореден седмичен спад. Икономисти, анкетирани от Dow Jones, очакваха те да паднат до 260 000.

    Nasdaq Composite Фючърси на акции S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00