• Tри дивидентни акции с доходност над средната

    Tри дивидентни акции с доходност над средната

    С инфлация на 30-годишни връхни стойности, тези акции с доходи до 10,2% могат да ви помогнат да спечелите битката срещу растящите цени.

    Tри дивидентни акции с доходност над средната

    Потребителските цени в САЩ се повишиха с 6,2% през октомври в сравнение с миналата година, което бележи най-големия скок от 30 години.

    Независимо дали централните банкери вярват, че инфлацията е краткотрайна, цените се покачват в момента. За да запазят покупателната способност, инвеститорите обикновено се обръщат към активи като злато и сребро по време на инфлация. Но акциите с дивиденти са друга възможност.

    Ако една компания може да осигури нарастващ поток от дивиденти с течение на времето, докато поскъпва стойността, това може да ви осигури хеджиране срещу инфлацията.

    Разбира се, поради разширения бичи пазар, повечето акции не плащат много в наши дни. Средната доходност на компанията от S&P 500 в момента е едва 1,26%. Но има компании с много по-щедри изплащания.

    Ето един поглед към три дивидентни акции с доходност над средната, достигаща до 10,2% - акция като тази може да си струва да се нахвърлите с част от вашата резервна промяна.

    1. Bank of America (BAC)

    Нека започнем с банкови акции. Защо? Докато много сектори се страхуват от повишаването на лихвените проценти, банките ги очакват с нетърпение.

    Централните банки повишават лихвите, за да укротят инфлацията.

    Банките дават пари на заем при по-високи лихвени проценти, отколкото те заемат, като прибират разликата. Когато лихвените проценти се увеличат, спредът за това колко печели банката се разширява. И просто се случва, че доста банки, като Bank of America, увеличиха изплащанията си към акционерите тази година.

    През юли Bank of America увеличи тримесечния си дивидент със 17% до 21 цента на акция. Това дава на компанията годишна доходност от 1,8% по текущата цена на акциите.

    Според последния отчет за печалбите банката е спечелила 7,7 милиарда долара през третото тримесечие, което е с 58% повече от преди година.

    Освен това акциите на Bank of America се покачиха с 69% през последната година. Неговите колеги, като Goldman Sachs, JPMorgan Chase и Morgan Stanley – всички от които повишиха дивидентите си тази година – също се радваха на значителни покачвания през този период.

    2. Southern Co. (SO)

    Нагоре по стълбата на доходността е Southern, холдингова компания за газ и електроенергия със седалище в Атланта. Обслужва близо 9 милиона клиенти.

    Секторът на комуналните услуги е известен с това, че е игра в отбрана, а не само срещу инфлацията. Каквото и да е, хората все още трябва да отопляват домовете си през зимата и да включват осветлението през нощта. Устойчивият на рецесия характер на бизнеса означава, че Southern може да изплаща надеждни дивиденти.

    През април компанията увеличи тримесечното си изплащане с 2 цента на акция до 66 цента на акция, отбелязвайки 20-та поредна година, в която Southern увеличава дивидента си.

    Погледнете по-назад и ще видите, че компанията изплаща стабилни или нарастващи дивиденти от 1948 г.

    През първите девет месеца на 2021 г. Southern спечели коригирана печалба от $3,05 на акция, което е ръст от 9,7% в сравнение с предходната година. Ръководството очаква коригираната печалба на акция за цялата година да бъде над горния край на предишния им диапазон от $3,25 до $3,35.

    Търгувайки по $62 на брой, акциите на Southern предлагат щедра годишна доходност от 4,3%.

    3. Глобални партньори (GLP)

    Ако наистина искате големи доходи, може да се наложи да погледнете по-малко известните акции - като Global Partners.

    Структурирана като главно командитно дружество, Global Partners е един от най-големите независими собственици, доставчици и оператори на бензиностанции и магазини в Североизтока. В същото време тя е водещ дистрибутор на едро на горивни продукти и участва в транспортирането на петролни продукти и възобновяеми горива по железопътен транспорт от средноконтиненталните САЩ и Канада.

    Бизнесът плаща тримесечни разпределения от 57,5 ​​цента на единица, което излиза с невероятна годишна доходност от 10,2%.

    През последните 12 месеца, считано от 30 септември, разпределимият паричен поток на Global Partners покри изплащането си 1,1 пъти след отчитане на разпределенията към предпочитаните притежатели на дялове. Разбира се, дивидентите от свръхвисокодобивни енергийни запаси обикновено не са издълбани в камък. 

    4. Доход от дивидент спрямо добив на реколта?

    Внимателно подбраният портфейл от дивидентни акции може да изпревари инфлацията. Но за да се хеджирате срещу нарастващите цени, не е нужно да се ограничавате до фондовия пазар. Ако искате актив, който има малка връзка с възходите и паденията на акциите, ето един, който трябва да вземете предвид: земеделска земя в САЩ. И през годините е доказано, че селското стопанство предлага по-висока възвръщаемост, коригирана с риска, отколкото акциите и недвижимите имоти.

    Новите платформи ви позволяват да инвестирате в земеделска земя в САЩ, като вземете дял във ферма по ваш избор. Ще печелите пари в брой от лизинговите такси и продажбите на реколта. И разбира се, освен това ще се възползвате от всяка дългосрочна оценка.

    Bank of America Southern Co Global Partners

    Оценка на новината

    5.00