• Nasdaq Composite отбеляза спад с повече от 1%

    Nasdaq Composite отбеляза спад с повече от 1%

    Пазарите в САЩ ще бъдат затворени за Деня на благодарността в четвъртък. 

    Nasdaq Composite отбеляза спад с повече от 1%

    Фючърсите на американските акции бяха леко по-ниски в ранната сутрешна търговия във вторник след разпродажба, фокусирана върху технологиите, стимулирана от нарастващите доходи на облигации.

    Фючърсите на Dow паднаха с 33 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха под плоската линия.

    S&P 500 и Nasdaq Composite паднаха в понеделник, тъй като пазарните джобове на растеж реагираха на скока в доходността на облигациите. Доходността на 10-годишните облигации на САЩ се покачи с 9 базисни пункта до над 1,62% в понеделник.

    Първоначално акциите реагираха положително на съобщението, че председателят на Федералния резерв Джером Пауъл беше номиниран за втори четиригодишен мандат от президента Джо Байдън, като поражда очакванията, че централната банка ще остане на монетарния си път, докато икономиката се възстановява от пандемията и се опитва да се бори инфлация. Въпреки това, пазарите обърнаха курса към края на сесията и доходността продължи да расте.

    В понеделник Dow Jones Industrial Average се повиши със 17 пункта, след като в един момент от сесията се повиши с повече от 300 пункта. S&P 500 падна с 0,32%, след като достигна връх в рамките на деня по време на редовна търговия. Nasdaq Composite се понижи с 1,26%, въпреки че по-рано по време на сесията достигна рекорд в рамките на деня.

     

    Tърговията вероятно ще се забави, защото е седмицата на благодарността и главното решение на Фед стои зад пазара, инвеститорите ще наблюдават някои икономически данни, които излизат във вторник, включително Philly Fed. Допълнителни данни, публикувани по-късно през седмицата, включват седмични молби за безработица, актуализация на БВП, лични доходи и потребителско доверие.

    Сезонът на печалбите продължава във вторник с доклади от American Eagle, Best Buy и Abercrombie & Fitch преди звънеца. Dell Technologies, GAP, HP и Nordstrom отчитат тримесечна печалба след камбаната във вторник.

    Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500  Nasdaq 100 businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00